14.1.16

Απίστευτη Ανακάλυψη από τη NAΣA - Βρέθηκαν αρχαία ποτάμια και μαίανδροι...;


Στην Acidalia Planitia, μια περιοχή όπου βρίσκεται μια πεδιάδα βορείως του ισημερινού του Άρη...

ένας ποταμός ο οποίος έρεε από τα δεξιά προς τα αριστερά, έξω από το χείλος του κρατήρα προς το εσωτερικό του δημιουργώντας εντυπωσιακούς μαιανδρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το voicenews.gr, η φωτογραφία τραβήχτηκε από την υπερυψηλή σε ευκρίνεια κάμερα (HiRISE) του Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA την 25η Σεπτεμβρίου του 2015.

«Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό το νερό κυλούσε σε αυτό το αρχαίο ποτάμι, ούτε από που πηγάζει, μόνο ότι το νερό έρεε από το χείλος του κρατήρα, και ελισσόταν μέσα στην πεδιάδα. Ο ποταμός στην ροή του κατά μήκος της πεδιάδας αποτελείτο και από άλλους πολλούς μικρότερους παραποτάμους που τροφοδοτούσαν το πρωτεύον κανάλι», σύμφωνα με τον Mike Mellon της ομάδας του HiRISE.

Δεν είναι πλήρως κατανοητό το από που προήλθαν τα ποτάμια αυτά. Είτε μέσω υδροφόρων οριζόντων κάτω από την επιφάνεια, λιώσιμο πάγων ή ακόμα και βροχοπτώσεις αυτές οι μελέτες των αρχαίων ποταμών από φωτογραφίες,θα πρέπει να συμπληρώσουν με μελέτες από τις αποστολές επιφανείας (με τα οχήματα Curiosity και Opportunity), έτσι ώστε να μας βοηθήσουν να συναρμολογήσουμε το παζλ του υγρού παρελθόντος του Άρη.
Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook