11.1.16

Τι αλλα ακόμα μας κρύβουν!! Εικόνες της NASA αποκαλύπτουν αρχαίους ανθρώπινους οικισμούς στην Ανταρκτική


Νέες φωτογραφίες της NASA από την αποστολή «IceBridge» στην Ανταρκτική αποκαλύπτουν αυτό που...
ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η ύπαρξη ενός αρχαίου οικισμού, ο οποίος βρίσκεται κάτω από 2,3 χιλιόμετρα πάγου, αναφέρει σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα.< Η πρωτοποριακή ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια των δοκιμών του τοπογραφικού συστήματος Laser (ATLAS) με τεχνολογία LIDAR από αεροσκάφος της NASA. Το σύστημα αυτό θα τοποθετηθεί σε δορυφόρο με την ονομασία Elevation Satellite-2 (ICESat-2) ο οποίος θα παρακολουθεί τις αλλαγές στους πολικούς πάγους. «Υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο λάθους, όταν πρόκειται για μεμονωμένα φωτόνια τα οποία μέσω των επιμέρους οπτικών ινών, «κτυπούν» σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Γι “αυτό και ήμασταν τόσο έκπληκτοι όταν παρατηρήσαμε αυτά τα ανώμαλα χαρακτηριστικά των εικόνων στην Ανταρκτική » , δήλωσε ο Nathan Borrowitz, επιστήμονας της NASA.

«Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο εικασίες ως προς το τι είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά η ενεργοποίηση του δορυφόρου ICESat-2 το 2017, θα μπορέσει να οδηγήσει σε άλλες ακόμα πιο μεγάλες ανακαλύψεις , για την καλύτερη κατανόηση των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της Ανταρκτικής», προσθέτει ο ίδιος.

Παρά το γεγονός ότι ο επιστήμονας της NASA «μεταφράζει» τις υπέρυθρες εικόνες ως κάτι ενδιαφέρων , άλλοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι αυτές αποτελούν σαφή απόδειξη αρχαίας ανθρώπινης μηχανικής

Πρόκειται για ένα ανθρώπινο οικισμό θαμμένο κάτω από 2,3 χιλιόμετρα πάγου.

Ένας κορυφαίος αρχαιολόγος, ο Ασόκα Τριπάθι , του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλκούτας πιστεύει ότι οι εικόνες αποδεικνύουν σαφή αποδεικτικά στοιχεία ενός αρχαίου ανθρώπινου οικισμού κάτω από το στρώμα πάγου.

«Αυτές οι εικόνες απεικονίζουν μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής μάζας της γης της Ανταρκτικής. Υπάρχουν πιθανώς πολλές άλλες επιπλέον τοποθεσίες που εμπεριέχουν « ιστορία», και οι οποίες καλύπτονται με πάγο . Αυτό ακριβώς μας δείχνει πόσο εύκολο μπορεί να υποτιμηθεί τόσο το μέγεθος όσο και η κλίμακα των ανθρώπινων οικισμών στο παρελθόν », λέει ο δρ Tripathi.

Ο Ιστορικός και χαρτογράφος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, Christopher Adam, πιστεύει ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια εξήγηση για αυτά τα «ευρήματα».

«Ένας από τους πιο αινιγματικούς χάρτες στην ιστορία είναι ο χάρτης του Τούρκου Ναυάρχου Πίρι Ρέις το 1513 μ.Χ.,ο οποίος χαρτογράφησε με επιτυχία τις ακτές της Ανταρκτικής εδώ και 500 χρόνια πριν. Το συναρπαστικό σχετικά με αυτόν το χάρτη είναι ότι παρουσιάζει την ακτογραμμή της Ανταρκτικής χωρίς πάγο. Η Ανταρκτική δεν έχει πάντοτε τόσο μεγάλη κάλυψη από πάγο . Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνο του ένδειξη ότι υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης ανθρώπινου πολιτισμού» , παραδέχεται ο ίδιος.

Μια μικρή μετατόπιση πόλων ή μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης κατά τους ιστορικούς χρόνους είναι ίσως η μόνη λογική εξήγηση για την ολοκληρωτική κάλυψη με πάγο της ηπείρου αυτής. Το θέμα είναι ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για την εξαγωγή κάποιου θετικού συμπεράσματος .

Ο δορυφόρος ICESat-2 , αποτελεί μέρος της συστήματος Παρατηρήσεων της γης από την NASA, και η προγραμματισμένη εκτόξευση του δορυφόρου θα έχει ως αποστολή την μέτρηση του στρώματος πάγου και της ανυψώσεως της μάζας του από την θάλασσα , καθώς και την τοπογραφία της γης και της βλάστησης στην Ανταρκτική και πρόκειται να υλοποιηθεί τον Μάιο του 2017.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook