14.2.16

Ο ΛΑΟΣ «ΒΡΑΖΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΘΥΡΑ – ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Ίλιγγο προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προκαλεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, καθώς η πρωτοφανής φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ανάβει το...
φυτίλι για κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου.
Οι εικόνες από το Σύνταγμα την Παρασκευή το βράδυ, με την είσοδο των αγροτών με τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος προκάλεσαν πανικό στο Μαξίμου. Δεν ήταν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σαν όλες τις άλλες. Για πρώτη φορά αγροτικά μηχανήματα με αγανακτισμένους αγρότες έφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, αφού πρώτα έδωσαν μάχη με την Αστυνομία.
Εκεί τους περίμεναν άλλες κοινωνικές ομάδες. Ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, νέοι επιστήμονες, οικοδόμοι. Ο λαός υποδέχτηκε τα τρακτέρ σαν ήρωες, όλοι έσπευδαν να σφίξουν τα χέρια των ταλαιπωρημένων αγροτών, ενώ πολλοί δακρυσμένοι τους καλούσαν να στρίψουν και να κατευθυνθούν στο Μαξίμου.
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε τη στάση των αστυνομικών. Αν εξαιρέσουμε τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η στάση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν διακριτική. Μάλιστα, όταν έφτασαν οι αγρότες στο Σύνταγμα, τα ΜΑΤ τους κάλεσαν να ανέβουν τα σκαλιά δίπλα από τον άγνωστο στρατιώτη και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί, αγκαλιασμένοι και με την ελληνική σημαία στα χέρια.
«Είμαστε αδέλφια, είστε παιδιά μας», έλεγαν οι αγρότες ενώ οι Κρητικοί φώναζαν «δεν μας φταίνε τα κοπέλια». Το ίδιο και οι Αστυνομικοί που έλεγαν συνεχώς στους αγρότες «είμαστε μαζί σας, αλλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».
Χιλιάδες εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους αγρότες από τα μπλόκα και έστειλαν δυνατό μήνυμα κλιμάκωσης και κοινού αγώνα εργατών και αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αντιασφαλιστικό όλεθρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Οι αγρότες δίνουν εκ νέου ραντεβού στα μπλόκα τους για να εκτιμήσουν την πανελλαδική κινητοποίηση και να συζητήσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους, απορρίπτοντας το διάλογο – απάτη της κυβέρνησης.
Την κλιμάκωση των αγώνων τους προετοιμάζουν και τα εργατικά συνδικάτα, με ένταση των πρωτοβουλιών τους μπροστά και στην προετοιμασία 48ωρης απεργίας αν η κυβέρνηση φέρει το νόμο στη Βουλή.
Σε ασφυκτικό κλοιό η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη. Τσίπρας και Καμμένος αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο «δύσκολος αντίπαλος» δεν είναι ο Σόιμπλε, αλλά οι πολίτες που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν, διαδηλώνοντας ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που καταλύει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αναιρεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την παρουσία των εκπροσώπων του Κουαρτέτου στην Ελλάδα δυναμιτίζει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα, απειλώντας να ανάψει για τα καλά την θρυαλλίδα της κοινωνικής οργής.
Αυτό το άκρως επικίνδυνο «φλερτ» με την κοινωνική έκρηξη ενισχύει την εντύπωση πως το «δίδυμο» Τσίπρα – Καμμένου βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τους τοκογλύφους δανειστές. Ο λαός δεν συγχωρεί τα ψέματα και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…
newsbomb


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook