15.2.16

«ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – Πως η κυβέρνηση επιχειρεί να σπάσει το αγροτικό μέτωπο


Στη λογική «διαίρει και βασίλευε» κινείται πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να...
διασπάσει το αγροτικό μέτωπο.
Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, η κυβέρνηση που καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να
διαμαρτυρηθεί κατά των μνημονιακών μέτρων, τώρα όπως φαίνεται αλλάζει… λογική. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που 5μελής επιτροπή των αγροτών βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου για να καταθέσει αιτήματα στην κυβέρνηση, ως «ανταπάντηση» στο επιχείρημα των κυβερνώντων ότι οι αγρότες δεν έχουν προτάσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, είπε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει κι άλλα αιτήματα των αγροτών.
«Θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα. Θέλουμε ο διάλογος να είναι ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου. Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «θα προσπαθήσουμε ούτως ώστε η επιτροπή συνάντησης με τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου πότε θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστόλου απέφυγε να απαντήσει. «Η συνάντηση θα γίνει σύντομα. Προέχει η αντιπροσώπευση να αφορά όλους» είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, νωρίτερα ο υπουργός είχε δηλώσει ότι «είναι θετικό που άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο».
Πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κόντρες μεταξύ των αγροτών ούτως ώστε να σταματήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που πλέον έχουν εξελιχθεί σε ένα «κίνημα» που -όπως φαίνεται- δεν «μέτρησε» σωστά η κυβέρνηση. Μα, οι αγρότες δεν διαμαρτύρονται για μνημονιακό νομοσχέδιο; Ξέχασε η Κουμουνδούρου, όταν έβγαζε ανακοινώσεις (ακόμα και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει στις απεργίες και στις διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού, για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης;
Το θέμα πλέον είναι ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες και αν θα μείνουν σταθεροί στη θέση του ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση θα αρχίσει μόνο όταν αποσυρθεί η πρόταση Κατρούγκαλου.

πηγη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook