10.2.16

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ…


Το πως ψηφίζουμε εμείς οι ψηφοφόροι, το καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ιδιωτικά ΜΜΕ και οι ιδιωτικές δημοσκοπήσεις. Αυτά, μαζί με τη...
χρηματοδότηση, είναι και τα βασικότερα εργαλεία της οικονομικής ολιγαρχίας, με βάση τα οποία ελέγχει και κρατά δέσμιο το πολιτικό σύστημα για να εκτελεί τις δικές της εντολές.

Για να το καταφέρει αυτό η ολιγαρχία, βασίζεται στο

αντιπροσωπευτικό και ταυτόχρονα υπερσυγκεντρωτικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο επανδρώνεται φυσικά από ανθρώπους με την αδυναμία του έρωτά τους προς την εξουσία και την ισχύ. Αφού η οικονομική ολιγαρχία, έχει τη δυνατότητα να τους εξασφαλίζει την πολιτική τους επιβίωση, αναγκαστικά τους ελέγχει και τους κατευθύνει.

Για να μπορέσουμε να απεξαρτήσουμε την πολιτική εξουσία από την οικονομική εξουσία, αφενός θα πρέπει να υπάρχει δημοκρατικός κοινωνικός έλεγχος πάνω στα ΜΜΕ, τις δημοσκοπήσεις και τη χρηματοδότηση των πολιτικών, αφετέρου θα πρέπει να αλλάξουμε τους θεσμούς, έτσι ώστε η πολιτική επιβίωση του κάθε πολιτικού να μην εξαρτάται αποκλειστικά από την οικονομική ολιγαρχία, αλλά κυρίως από την ίδια την κομματική και εκλογική βάση.

Μόνο έτσι, όταν δηλαδή ο πολιτικός γνωρίζει ότι εξαρτάται διαρκώς από κάτω και όχι από πάνω, θα απεξαρτηθεί από την οικονομική ολιγαρχία και αναγκαστικά θα φροντίσει να προάγει το κοινωνικό συμφέρον, αν δεν θέλει να πάει στο σπίτι του.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2016/02/blog-post_77.html




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook