18.2.16

Ρήξη με την Τουρκία ζητούν οι Ρώσοι – Οργή στον λαό για την στάση της Άγκυρας


Οι περισσότεροι πολίτες της Ρωσίας δεν επιθυμούν επαναπροσέγγιση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της...
Τουρκίας σε πολιτικό επίπεδο, ενώ το ένα τρίτο επιθυμεί διακοπή οποιασδήποτε σχέση με την γείτονα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπικών ερευνών WZIOM.

Σε ερώτηση των κοινωνιολόγων ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσει το Κρεμλίνο απέναντι στην Τουρκία, τα αποτελέσματα ήταν:

35% επιθυμεί ρήξη!

33% δεν λένε όχι σε κάποια συνεργασία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο αλλά επιμένουν στην διατήρηση εχθρικής στάσης σε πολιτικό επίπεδο.

Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας 23% τις χαρακτηρίζει ως εχθρικές, 47% ως τεταμένες ενώ 14% ως ψυχρές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ένας στους εκατό αξιολογεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ως φιλικές.

Ο λαός της Ρωσίας λοιπόν στέκεται στην συντριπτική του πλειοψηφία πίσω από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και στο θέμα της Τουρκίας, παρά τις προσπάθειες της Δύσης να τον δυσφημίσουν στην ρωσική κοινή γνώμη. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει αν το Κρεμλίνο αποφασίσει πόλεμο κατά της γείτονας, σε περίπτωση που οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Συρία ή κλείσουν τα Στενά.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έχουν φτάσει στο χείριστο σημείο τους μετά την απόφαση της Αγκύρας να καταρρίψει τον Νοέμβριο του 2015 ένα ρωσικό μαχητικό SU-24, ενώ συνεχίζει να προκαλεί μέχρι σήμερα την οργή της Ρωσίας στην Συρία και όχι μόνο.

prisonplanet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook