22.3.16

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΑΛΛΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ: «Μας έχουν κατακλύσει οι τζιχαντιστές – Το 2016 θα είναι φρικτό»


«Οι επιθέσεις στο Βέλγιο έγιναν ξεκάθαρα σε αντίποινα για το κύμα συλλήψεων (τζιχαντιστών), πρόκειται για κλιμάκωση. Αποδεικνύουν ότι...
έχουν άνδρες έτοιμους ανά πάσα στιγμή να διαπράξουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας, με όπλα, με εκρηκτικά. Το μήνυμά τους είναι το εξής: είμαστε πάντα εδώ, δεν θα μπορέσετε να μας σταματήσετε», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος. «Στη Γαλλία αλλά επίσης και στην Ευρώπη, υπάρχει έντονη ανησυχία. Θα υποστούμε ένα πολύ ισχυρό κύμα τρομοκρατίας που δεν θα μπορούμε να το αναχαιτίσουμε παρά μόνο εν μέρει. Θα πιάσουμε ορισμένες ομάδες, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσες συλλήψεις, όμως δεν μπορούμε να τους πιάσουμε όλους. Είναι αδύνατον. Μας έχουν κατακλύσει», πρόσθεσε.
Πριν σκοτωθεί, ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της ομάδας που χτύπησε στο Παρίσι, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, είχε εμπιστευτεί σε στενούς συνεργάτες του ότι μπήκε στη Γαλλία «χωρίς επίσημα έγγραφα», συνοδευόμενος από άλλους 90 άνδρες, Σύρους, Ιρακινούς, Γάλλους, Γερμανούς και Βρετανούς. Είχε μάλιστα προβλέψει ότι θα γίνουν και άλλες επιθέσεις, «ακόμη χειρότερες».
«Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτή τη δήλωση», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής. «Η κριτική σε βάρος της βελγικής αστυνομίας είναι αδικαιολόγητη: οι αστυνομικοί μοχθούν όμως έχουν πελαγώσει από τον αριθμό (των τζιχαντιστών), όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους. Φοβάμαι πολύ ότι όλοι μας θα υποστούμε το μερίδιο που μας αναλογεί σε επιθέσεις», είπε.
Απέναντι σε τζιχαντιστές που δείχνουν τόσο αποφασισμένοι και οι οποίοι, μετά από πέντε χρόνια πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία, έχουν μάθει τέλεια να χειρίζονται όπλα και να κατασκευάζουν ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, υπάρχουν μεν απαντήσεις, αλλά μέχρις ενός ορίου. «Το πιο ανησυχητικό», συνέχισε η πηγή αυτή του Γαλλικού Πρακτορείου, «είναι ότι οι σημερινές επιθέσεις αποδεικνύουν ότι οι καμικάζι κινητοποιούνται αμέσως. Για αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμη και οι στρατιωτικές περιπολίες δεν αρκούν. Ή είναι θέμα καθαρής τύχης (να εντοπιστούν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί): περνάει ένας τύπος με ένα σακίδιο, τον ελέγχουμε και, μπίνγκο! Όμως σε ένα αεροδρόμιο σε ώρα αιχμής, όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι αδύνατον. Και, αν βάλουμε ελέγχο αποσκευών στην είσοδο του αεροδρομίου θα δημιουργήσουμε ουρές στο εξωτερικό του, δηλαδή τον ιδανικό στόχο (για τους τρομοκράτες) και θα κάνουμε τα πράγματα ακόμη χειρότερα».

ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook