11.3.16

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Σε μείζονα εθνικό κίνδυνο αναδεικνύεται η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, καθώς σε μια σειρά «καυτών» θεμάτων, όπως η...
λαθρομετανάστευση και η εξωτερική πολιτική, η κυβέρνηση των Αθηνών μοιάζει πολύ μικρή στο να διαχειριστεί τις προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα, με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις παλινωδίες της κυβέρνησης των Αθηνών, θέτοντας εκ νέου με μεγαλύτερο ζήλο την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τη στρατηγική «του… να μην έχει στρατηγική». Δείχνουμε μια απίστευτη υποχωρητικότητα στις ορέξεις της Άγκυρας δίνοντας γη και ύδωρ χωρίς οι ‘’γείτονες’’ να ‘’ματώσουν’’ ιδιαίτερα.

Η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε το μείζον θέμα της ροής μεταναστών προς την Ευρώπη και έβαλε στο παιγχνίδι το ΝΑΤΟ, όπου με αυτόν τρόπο στην ουσία καταργεί άμεσα την εθνική μας κυριαρχία αμφισβητώντας δικαιώματα τα οποία στην ουσία έχουν την βάση τους σε συνθήκες που έχουν υπογραφεί και μας δικαιώνουν απόλυτα ως προς το status quo στο Αιγαίο.


Η Άγκυρα πλέον αποσκοπεί η Ελλάδα να μετασχηματισθεί σε έναν δορυφόρο! Όπως δηλαδή κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας μικρών νησιών είναι η πιο επιθετική, όσο και παράλογη, από πολιτική και νομική άποψη, κίνηση και επισημοποιείται σε έγγραφο δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Η Τουρκία αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο των δέκα μιλίων, ζητάει να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης στο FIR Αθήνας, ζητάει από τα πλοία του ΝΑΤΟ να μην ελλιμενίζονται στα Δωδεκάνησα, που θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένα, ενώ επιμένει φυσικά στις δικές της θέσεις για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης διεκδικώντας την ευθύνη στο μισό Αιγαίο.


Πέραν όλων αυτών, η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνικότητα νησιών, γεγονός που για πρώτη φορά εμπεριέχεται σε επίσημο έγγραφο που κατατίθεται στο ΝΑΤΟ. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η Τουρκία, πέραν πάσης λογικής, απαιτεί να μη γίνεται λόγος για εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά «εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ».

Απαιτεί επίσης από τη Συμμαχία να μη χρησιμοποιεί ονόματα, προφανώς νησιών, «με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει αχρείαστο περισπασμό, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια ή θα μπορούσε να ληφθεί ως προώθηση των εθνικών συμφερόντων…».

Προφανώς αναφέρεται έμμεσα στα 16 μικρά νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν ότι δεν ανήκουν στην Ελλάδα, τους έχουν δώσει τουρκικά ονόματα –όπως Ιμια/Καρντάκ– και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις συνθήκες θεωρούν ότι ανήκουν στην Τουρκία. Είναι τόσο προκλητική η στάση της Αγκυρας, που φτάνει να ζητάει από τους ιθύνοντες για τον σχεδιασμό της επιχείρησης στο ΝΑΤΟ, αντί για τα ονόματα των νησιών, να χρησιμοποιούνται γράμματα ή και αριθμοί.


Φυσικά η Αθήνα, (όπως πάντα) δεν απάντησε αφήνοντας πλέον ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι πραγματικά θα συμβεί στην περιοχή.

Επίσης με μία πονηρή δήλωση έκανε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πρέπει να σώζουμε τους μετανάστες και στα νησιά όπου διαφωνούμε. Εκεί θα πρέπει να συνεργαστούμε για να τους σώσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε “είναι δικό μου νησί, είναι δικό σου νησί”» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Με άλλα λόγια, ο Τσαβούσογλου έθεσε εμμέσως θέμα για τις «γκρίζες ζώνες». Ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως η Ελλάδα πιστεύει στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να μην δώσεΙ έκταση στο θέμα και αναφερόμενοι στη χλιαρή αντίδραση του κ. Κοτζιά, ανέφεραν πως η μετάφραση δεν ήταν κατά λέξη, αλλά γενική. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε εν ολίγοις.


‘’ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ’’ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι στα παζάρια είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Αξιοποιώντας στο έπακρο το ευρωπαϊκό αδιέξοδο απέναντι στην προσφυγική κρίση απαίτησε και τελικά έλαβε τα απαραίτητα εχέγγυα για να δώσει «χείρα βοηθείας», έστω κι αν η Ευρώπη το πληρώσει ακριβά.

Το μεγάλο κέρδος για την Τουρκία -πέραν της χρηματοδότησης των έξι δις ευρώ- είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες με οδικό χάρτη που προβλέπει την εκπλήρωση του όρου αυτού το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016.

Δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες οι Τούρκοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα, όπως οι Ευρωπαίοι, σε όλη την Ευρώπη, εφόσον βέβαια υπάρξει απόφαση.

Η Ευρώπη δυστυχώς σύρεται και εκβιάζεται από τον σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Ευρώπη διαπραγματεύεται ανθρώπινες ζωές, σκοπεύοντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Διαπραγματεύεται με μια χώρα που στην ουσία βοηθά τους τζιχαντιστές, σκοτώνει Κούρδους, στην ουσία μιλάμε για μια γενοκτονία, στέλνει τους λαθρομετανάστες σε Ελλάδα και Ευρώπη και φιμώνει τις ελεύθερες φωνές εντός Τουρκίας.


ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη Τύπου που είχαν οι κύριοι Τσίπρας και Νταβούτογλου στη Σμύρνη, στο πλαίσιο του συμβουλίου ελληνοτουρκικής συνεργασίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός δικαιολόγησε ωμά τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ έδειξε απρόθυμος για την άρση του «casus belli».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Τσίπρας έκανε ένα βασικό λάθος, μιλώντας χθες από τη Σμύρνη για το «casus belli».


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «casus belli» «κατάλοιπο μιας άλλης εποχής, από τη δεκαετία του ’60», εξηγώντας πως «δεν συνάδει με τις προσπάθειες για φιλία και συνεργασία».

Ωστόσο, το «casus belli» δεν είναι «κατάλοιπο από τη δεκαετία του ’60». Συγκεκριμένα, το 1982 ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που περιελάμβανε την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια από την κοντινότερη ξηρά, την στιγμή που η Ελλάδα θεωρούσε χωρικά ύδατα της τα 6 ΝΜ, ενώ το θέμα πήρε διαστάσεις στις 8 Ιουνίου 1995, όταν η Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την Τουρκική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, για την αξίωση της Ελλάδας να υιοθετήσει τον νόμο του Διεθνούς Δικαίου.

Με λίγα λόγια καθίσταται πλέον σαφές ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική βρίσκεται στα χέρια όχι απλώς ανίδεων και ανίκανων, αλλά απολύτως επικίνδυνων πολιτικών νάνων, οι οποίοι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα καθώς η πατρίδα κινδυνεύει…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ
ithesis


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook