12.3.16

Πιο έξυπνα απ όσο νομίζουμε τα μωράκια!



Μέχρι σήμερα οι ψυχολόγοι πίστευαν ότι τα παιδιά αρχίζουν να κατανοούν μεμονωμένες λέξεις από την ηλικία των 10 μηνών και ύστερα...

Έρευνα όμως των ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια προσφέρει σοβαρές ενδείξεις ότι η κατανόηση απλών όρων και λέξεων από τα παιδιά ξεκινά ήδη από τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους, αν και δεν έχουν αναπτύξει ακόμη την ικανότητα της ομιλίας.

  Κατά τη διάρκεια του πειράματος έδειξαν σε βρέφη ηλικίας 6-9 μηνών διάφορες φωτογραφίες, κάθε μία από τις οποίες απεικόνιζε ένα τρόφιμο και ένα μέρος του σώματος, π.χ. μάτι-μπανάνα, μήλο-μύτη.

  Οι γονείς έκαναν στη συνέχεια ερωτήσεις για να καταλάβουν αν είναι σε θέση να συνδέσουν σωστά τη λέξη με την απεικόνισή της. Δείγμα ότι τα βρέφη κατανοούν μία λέξη ήταν για τους ειδικούς το γεγονός ότι κοίταζαν την απεικόνισή της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  «Είναι εκπληκτικό, καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν, ούτε να δείξουν, ούτε να περπατήσουν. Ωστόσο φαίνεται ότι είναι σε θέση να ταξινομήσουν τα αντικείμενα στο περιβάλλον τους» λένε οι επιστήμονες.

 entertv.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook