14.3.16

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΛΙΠΟΣ»;


Του Πέτρου Χασάπη
Πολλοί περιμένουν να τελειώσει το λεγόμενο «λίπος» και να πιάσουμε πάτο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να...
ανασυγκροτηθούμε. Όμως ο πάτος δεν φαίνεται πουθενά. Όλα κυλούν λίγο δύσκολα οικονομικά, αλλά κυλούν. Τι συμβαίνει;
Παρατηρούμε πως παρά τα σκληρά μνημόνια που εφαρμόζονται για 7 συνεχόμενα χρόνια,
παρά την παρανοϊκή φορολογία και την εξαφάνιση κάθε είδους επίσημων εισοδημάτων, εντούτοις η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να κινείται οικονομικά, τη στιγμή μάλιστα που τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία αυξάνουν ιλιγγιωδώς.
Αυτό σε απλά ελληνικά και με απλά μαθηματικά σημαίνει πως, αν η παραοικονομία πριν τα μνημόνια ήταν στο 40%, σήμερα αγγίζει σίγουρα το 80%. Κατά τ’ άλλα τα μνημόνια θα εξάλειφαν την παραοικονομία.
Οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά το ότι ψηφίζουν σκληρά μέτρα, για τα μάτια της τρόϊκας, εντούτοις έχουν αφήσει στο λαό πλήρη ελευθερία κινήσεων σε οικονομικό επίπεδο, εκτός από εκεί που ο πολίτης δεν μπορεί να ξεφύγει φορολογικά.
Αυτή την κατάσταση την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν ακίνητα ή τους πιάνουν τα τεκμήρια ή έχουν δεσμευμένα χρήματα στις τράπεζες και οι οποίοι μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να συναλλαχθούν για μεγάλα ποσά.
Κερδισμένοι είναι, εκτός από την οικονομική ολιγαρχία που ελέγχει τις εξελίξεις και επιβάλει τα συμφέροντά της και όσοι δεν έχουν ακίνητα στο όνομά τους, οι οποίοι και δεν δίνουν κανένα λογαριασμό στην εφορία, καθώς και εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και περιμένουν να τιμβωρυχήσουν οικονομικά σε βάρος του ελληνικού πτώματος.
hassapis-peter


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook