4.3.16

ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΣΧΕΔΙΟ… ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άξονας Τουρκίας Ουκρανίας με κύριο στόχο την υλοποίηση όπως αναφέρεται, συντονισμένου σχεδίου εξόντωσης του...
Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, έχει σχηματιστεί σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ καθώς η Τουρκία συνεχίζει να παίζει με την φωτιά μιας σκληρής σύγκρουσης με την Ρωσία, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για τον σκοπό αυτό ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroşenko, που αναδείχτηκε μετά την παράνομη επέμβαση των δυτικών, πάει στην τουρκική πρωτεύουσα στις 9 με 10 Μαρτίου για να συζητήσει με τους Τούρκους την προώθηση της συμμαχίας μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας στο στρατιωτικό πεδίο, με κύριο στόχο όπως το τονίζουν, την… ανατροπή του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν.
Όπως αναφέρεται, ο Ουκρανός πρόεδρος θα συζητήσει με το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου και την μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών, μια συνεργασία που στρέφεται άμεσα κατά της Ρωσίας στα μέτωπα της Κριμαίας όπου υπάρχει η γνωστή τουρκόφωνη μειονότητα των Τατάρων την οποία η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, αλλά και της ρωσικής επέμβασης στην Συρία, καθώς η Ουκρανία προσφέρθηκε να… στείλει δυνάμεις για να μετάσχουν σε τουρκική χερσαία επιχείρηση στο συριακό έδαφος καθώς η εκεχειρία έχει καταρρεύσει.
Στην Άγκυρα πιστεύουν ότι έχουν βρει στην Ουκρανία τον πρόθυμο σύμμαχο για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής. Αυτό τους οδηγεί σε πολλές σπασμωδικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση που όμως, όπως επισημαίνουν και κάποιοι Τούρκοι αρθογράφοι, πολύ πιθανό στο τέλος να τις πληρώσει πολύ ακριβά καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία με ένα εμφύλιο και εκεί να υποβόσκει, δεν επιτρέπει να εμπλακεί η Τουρκία σε νέες πολύ επικίνδυνες περιπέτειες.
Ίδωμεν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr
nikosxeiladakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook