3.4.16

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Με δήλωσή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, απευθύνεται στην ουσία στους ιθαγενείς και λέει: «Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη».
Προσέξτε τι λέει με τη δήλωση αυτή.
1) «Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν». Δεν λέει δηλαδή «Δεν θα αφήσουμε το ΔΝΤ». Με τη φράση αυτή, δίνει την εντύπωση ότι....
προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του λαού από το ίδιο το ΔΝΤ και τον αμερικανικό παράγοντα, προσωποποιώντας και εστιάζοντας το πρόβλημα μόνο στον Τόμσεν.
2) Με τη φράση «να διαλύσει την Ευρώπη», βγάζει το πρόβλημα από την Ελλάδα και το μεταθέτει γενικά και αόριστα στην Ευρώπη, κάνοντας δήθεν υπερήφανη πολιτική, σαν να μην είναι δηλαδή το ΔΝΤ αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας. Πιθανολογούμε ότι αυτό το κάνει προκειμένου να καθησυχάσει τους ιθαγενείς, ώστε να μην αναθαρρήσουν και ζητήσουν απομάκρυνση του ΔΝΤ, κάτι που θα έφερνε τον ίδιο σε δύσκολη θέση.
Δυστυχώς για μας που ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετωπίζει έτσι το σοβαρό αυτό ζήτημα. Είναι η μοναδική ευκαιρία να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα. Αλλά τι να λέμε τώρα; Μήπως δεν ήταν ο ίδιος που έδωσε εντολή στον κ. Τσακαλώτο να υποβάλει αίτημα για να παραμείνει το ΔΝΤ στο μνημόνιο;
hassapis-peter



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook