10.4.16

Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία μετά τον ωμό εκβιασμό του ΔΝΤ εκμεταλλευόμενη την επίσκεψη Πούτιν τον Μάιο


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Wikileaks, το ΔΝΤ προετοίμαζε να «χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες προφάσεις» για να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο, και να....
οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε απόγνωση , έτσι ώστε η χώρα να  συμφωνήσει με τα νέα μέτρα λιτότητας και ταυτόχρονα να εκβιαστεί η ΕΕ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
«Η Ελλάδα λόγω ακριβώς αυτού του νέου εκβιασμού  από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να στραφεί  προς την Ρωσία ως σημαίνον μέλος του ΔΝΤ , και να ζητήσει να τεθεί  το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου των διευθυντών», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Wikileaks,  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Paul Thomsen και η επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Delia Velkulesku , συζητούσαν σχέδια για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούλιο , επιθυμώντας να  δημιουργηθεί η αίσθηση ενός ακόμη πιστωτικού  γεγονότος.
Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας αναμένει όμως  την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της προόδου των μεταρρυθμίσεων έως το  Πάσχα. Πράγμα που ότι φαίνεται δεν είναι εφικτό διότι ΔΝΤ και ΕΕ δεν συμφωνούν σε καμία περίπτωση.
Ο κ.Μαριάς  είναι ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  η αρμοδιότητα του οποίου είναι ο έλεγχος επί των δράσεων της τρόικας  των διεθνών δανειστών.
«Το ΔΝΤ εκβιάζει Ελλάδα, το γνωρίζουμε πολύ καλά, και η ελληνική κυβέρνηση έχει επίγνωση της στρατηγικής του ΔΝΤ. Αλλά τα Wikileaks επιβεβαίωσαν την πολιτική αυτού του ωμού εκβιασμού. Είναι σωστό το ότι η κυβέρνηση αντέδρασε, αλλά η αντίδραση αυτή θα έπρεπε  να συνεχιστεί. Ο Τσίπρας έστειλε μόνο μια επιστολή  στην επικεφαλής του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ. Αλλά όταν διαπραγματεύσεις άρχισαν εκ νέου με τους πιστωτές,  το ΔΝΤ, και η κυβέρνηση δεν μίλησαν γι “αυτό», είπε ο κ. Μαριάς.
Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή η διαρροή έχει δώσει ένα  «ισχυρό όπλο» στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά η ίδια  δεν το χρησιμοποιεί  σωστά. «Σταμάτησε και υποχώρησε ,  νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», δήλωσε ο  Ευρωβουλευτής στον ρωσικό τύπο .
«Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα για να ζητήσει να τεθεί θέμα  «εκβιασμού» στην συνεδρίαση του  ΔΝΤ, και είναι  απαραίτητο  το ζήτημα  αυτό να τεθεί και σε  διεθνές επίπεδο», είπε ο κ.  Μαριάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη του αντιπροέδρου  των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η  Γερμανίδα Καγκελάριος   Άνγκελα Μέρκελ,   « κάλυψε απόλυτα  την πολιτική του  εκβιασμού του  ΔΝΤ ».
« Ο Τσίπρας  σταθερά απομονώνεται από την Δύση . Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί  σε σημαίνοντα μέλη του ΔΝΤ, όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και άλλα μέλη του ΔΝΤ, τα οποία θα πρέπει να θέσουν  το θέμα σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ναι, η Αμερική έχει το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ. Όμως, το ΔΝΤ  δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες , και είναι απαραίτητο να τεθεί το ζήτημα και από άλλες χώρες», είπε ο κ.  Μαριάς .
Ο ίδιος πιστεύει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει ακόμα και αποζημίωση από το ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα λάθη που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα, προκάλεσαν  βλάβη  εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, η οποία θα  πρέπει να διεκδικήσει  αποζημίωση από το ΔΝΤ», είπε ο κ. Μαριάς .
Η  χώρα μας  μπορεί να ισχυριστεί ακόμη και το «κατοχικό »  δάνειο από την Γερμανία ,και σε  αυτή την η περίπτωση,  θα πρέπει να πάει στο διεθνές δικαστήριο.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος  υπερβαίνει το 180% του ΑΕΠ, και θα πρέπει να αναγνωριστεί ως απεχθές.
«Η θεωρία του απεχθούς χρέους την είχε  αναπτύξει, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος οικονομολόγος Αλέξανδρος Ζάχ . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να σταματήσει την χορήγηση δανείων στην Ελλάδα ως υπερβολικά . Θα πρέπει να αναγνωρισθούν ως  απεχθές χρέος, και ένα μεγάλο μέρος αυτού θα πρέπει να διαγραφεί», είπε ο  ευρωβουλευτής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δανειστές δεν προτίθενται να διαγράψουν τα χρέη της Ελλάδας και  ο Τσίπρας και η κυβέρνηση  του έχουν πράγματι συμφωνήσει σε αυτό.
Οι δανειστές το μόνο που θα πετύχουν είναι να εξαθλιώσουν έναν ολόκληρο λαό , και στο τέλος να μην πάρουν «ΤΙΠΟΤΑ».
pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook