2.4.16

«ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ» Δραματική Στροφή… Το ΝΑΤΟ Άλλαξε το ΔΟΓΜΑ στην Ανατολική Ευρώπη από «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ» σε «ΑΠΟΤΡΟΠΗ»


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ» ΡΩΣΙΑ…

Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιστροφή της πλήρης άνθησης του ψυχρού πολέμου. Χθες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα, ο Νατοϊκός στρατηγός Philip Breedlove, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν....
στροφή στο αμυντικό δόγμα τους στην Ανατολή Ευρώπη… Από τη διασφάλιση στην αποτροπή σε απάντηση σε μια «ανακάμπτουσα και επιθετική Ρωσία».

Τα σχόλια από τον Breedlove έρχονται μια ημέρα μετά αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν οι συνεχείς εναλλαγές μιας επιπλέον τεθωρακισμένης ταξιαρχίας περίπου 4.200 στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

«Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε, αν εστιάσουμε από τη διασφάλιση στην αποτροπής, όπου και θα συμπεριλάβουμε μέτρα που βελτιώνουν κατά πολύ τη συνολική ετοιμότητα μας», αποκάλυψε ο Breedlove, έπειτα από συνομιλίες με τους διοικητές του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής.

«Στα ανατολικά και βόρεια αντιμετωπίζουμε μια αναγεννημένη και επιθετική Ρωσία, και όπως έχουμε συνεχίσει να παρακολουθούμε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, η Ρωσία εξακολουθεί να επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της από τη περιφέρειά της και πέρα.» – Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη του Ανατολικού ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των πρώην σοβιετικών-αποκλεισμέων κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας, πιέζουν τη συμμαχία να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή. Και τώρα το ΝΑΤΟ είναι πρόθυμο…

Γνωρίζουμε, επίσης, το χρονοδιάγραμμα της επόμενης σημαντικής γεωπολιτικής έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας: «Την άνοιξη του 2017 αυτό που θα φέρουμε στην Ευρώπη, και στη συνέχεια θα θέσουμε και πάλι σε τρεις χώρες της Βαλτικής, είναι μια θωρακισμένη ταξιαρχία πλήρως ενεργοποιημένη με τη διοίκηση και τον έλεγχο και όλο το σύνολο του εξοπλισμού που απαιτείται για την υποστήριξη της», είπε ο Breedlove. – Ερωτηθείς από το AFP αν αναμένονται και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να συμπαρασταθούν στα στρατευμάτων των ΗΠΑ, ο Breedlove, δήλωσε: «Ελπίζουμε (έτσι).»
hellasforce.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook