18.4.16

ΣΟΚ: Ο Τσίπρας δέχθηκε προληπτικά νέα μέτρα – Πλήρης επικράτηση του ΔΝΤ!


Το χειρότερο σενάριο είναι γεγονός. Η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα.
Ο δήθεν τσαμπουκάς της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα μέτρο παραπάνω από τα συμφωνηθέντα του περασμένου Ιουλίου, όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά αντίθετα η «πρώτη φορά αριστερά» δέχθηκε με πρωτοφανή υποτακτικότητα όλες τις παράλογες απαιτήσεις του Τόμσεν.
Η ίδια η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την πρόταση των δανειστών για την ψήφιση τώρα...
προληπτικών μέτρων που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι το 2018.
Στο non paper που απέστειλε το Μαξίμου στα ΜΜΕ, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλύψουμε το στόχο του 3,5%, το 2018. Με δυο λόγια, η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που υπολογίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και συμφωνούν και οι ελληνικές αρχές και, μόνο αν το 2018 δεν πιάσουμε το στόχο, να είμαστε υποχρεωμένοι, τότε, να εφαρμόσουμε και κάποια από τα μέτρα που προτείνει το Δ.Ν.Τ.».
Είναι προφανές ότι η μπλόφα του κ. Τσίπρα περί παραίτησής του σε περίπτωση που ζητηθούν νέα μέτρα, δεν συγκίνησε κανέναν.
Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να απειλήσει ούτε τον Τόμσεν, ούτε βεβαίως τον Σόιμπλε.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άρτος και θεάματα…
Για όσους ακόμα και τώρα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν η κυβέρνηση θα δεχθεί αυτό τον όρο των 9 δισεκατομμυρίων στη συμφωνία που θα υπογράψει με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες.
Βέβαια, κατά την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση της αριστεράς θα παρουσιάσει την ήττα ως μεγάλη νίκη!
Πώς θα γίνει αυτό;
Με τη μέθοδο της προπαγάνδας.
Η ελληνική κυβέρνηση θα επικοινωνήσει ότι κλείνει η αξιολόγηση και ότι τα μέτρα 9 δισεκατομμυρίων θα είναι 5,4 + 3,6 τα οποία θα είναι προαιρετικά!
Παράλληλα, το Μαξίμου θα ισχυριστεί ότι η δήθεν λύση για το χρέος θα οριστικοποιηθεί εντός του επόμενου διμήνου για να έχει εφαρμογή σε βάθος 2ετίας.
Η ελληνική κυβέρνηση αυτό που θα παρουσιάσει ως θετικό βήμα, αν και άπαντες γνωρίζουν ότι είναι μια αποτυχία που οδήγησε στην πλήρη επικράτηση των θέσεων του ΔΝΤ.
Τα καυτά ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει το κυβερνητικό μπλοκ είναι το ακόλουθα:
-Ποιος θα ψηφίσει αυτά τα μέτρα στη Βουλή; Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. είναι έτοιμοι να διασυρθούν για άλλη μια φορά σε τέτοιο βαθμό;
-Ποιος θα τα εφαρμόσει;
-Που θα βρεθούν τόσα χρήματα από φόρους όταν δεν μπορούν να μαζευτούν ούτε τα 5 δισεκατομμύρια του περασμένου Ιουλίου;


ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook