4.4.16

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ! Δύο Πρώην «ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» (και Όχι Μόνο) Τρέχουν για Πρόωρες Εκλογές!! Τρέμουν το ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!


Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάσσονται αναφανδόν Αντ. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος, διότι με τον....
τρόπο αυτό θα παραγραφούν τα κάθε είδους αδικήματα που συντελέσθηκαν την περίοδο 2012-2015 και θα γλιτώσουν οριστικά από τον κίνδυνο στο άμεσο μέλλον να βρεθούν απολογούμενοι για σειρά υποθέσεων, ενδεχομένως και στον προθάλαμο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή χάνει το δικαίωμα να ασκήσει δίωξη αν από την τέλεση του όποιου αδικήματος παρέλθουν δύο κοινοβουλευτικοί περίοδοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις, κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή διανύουμε τη δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που διεξαχθούν νέες εκλογές τα αδικήματα της περιόδου 2012-2014 παραγράφονται οριστικά αμετάκλητα.

Εξ ου και οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πιέζουν παρασκηνιακά προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ αντιτίθενται στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων τους (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ), φοβούμενοι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην εξουσία θα κινήσει τις διαδικασίες με σκοπό να τους οδηγήσει ενώπιον της Βουλής, ίσως και ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο μεν πρώτος είναι «ανοιχτός» σε μια σειρά υποθέσεις που συνδέονται με τη φοροδιαφυγή, όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόριανς, καθώς και όσον αφορά τις επιχειρηματικές δρα­στηριότητες του άλλοτε στενού συνεργάτη του Στ. Παπασταύρου.

Ο δεύτερος συνδέεται με τους χειρισμούς που έγιναν στην περίπτωση του επιχειρηματία Ανδρ. Βγενόπουλου (Marfin). Θυμίζουμε την επιστολή που απέστειλε προ ημερών στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά ο πρώην βουλευτής Ν. Σηφουνάκης, στην οποία έκανε λόγο για τις προνομιακού χαρακτήρα σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον κ. Βγενόπουλο. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, στην οποία ανέφερε την παρέμβαση οικονομικού, τραπεζικού και εφοπλιστικού παράγοντα για να μην αξιοποιηθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, της οποίας ο ηγούμενος Εφραίμ είχε αγοράσει μετοχές της Marfin του Βγενόπουλου.

Υπέρ των εκλογών και ο Ψυχάρης!

Με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, συμπλέει -για δικούς του λόγους- και ο εκδότης Στ. Ψυχάρης, με την προσδοκία ότι έτσι θα γλιτώσει από μεγάλες δικαστικές περιπέτειες σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του («πόθεν έσχες») και τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε το εκδοτικό συγκρότημα του οποίου ηγείται (ΔΟΛ).

Με το σκεπτικό ότι θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, νικητής των εκλογών θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυρ. Μητσοτάκης, αν δεν βάλει στο αρχείο όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, τουλάχιστον θα τις παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες.

Παράλληλα, αν άμεσα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας από την εξουσία, θα παγώσει η διαδικασία για τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο. Θα παγώσει ο διαγωνισμός για την προκήρυξη των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που προωθεί η κυβέρνηση και η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει.

Ακόμη και αν στη συνέχεια δρομολογηθούν ορισμένες αλλαγές από την επόμενη κυβέρνηση, λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί βέβαιο ότι οι όποιες ρυθμίσεις αποφασισθούν θα ευνοήσουν και τον ίδιο, προκειμένου να διατηρήσει ακμαίο το εκδοτικό συγκρότημα και ισχυρή την παρουσία του στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. (ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
hellasforce.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook