21.5.16

"Δεν ειμαστε σκλάβοι": Φλέγεται η Ρεν, το Παρίσι και όλη η Γαλλία (VIDEO)


 


Η Γαλλία βράζει. Και όταν λέμε Γαλλία δεν εννοούμε μόνο το Παρίσι. Το κοινωνικό τσουνάμι κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ολάντ διαπερνάει όλα τα μήκη και τα....
πλάτη της χώρας ξεσπώντας σε διάφορες πόλεις.

Στην πόλη της Ρεν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο κέντρο. Η γαλλική κυβέρνηση να καταστείλει με άγριο τρόπο τις συνεχιζόμενες δυναμικές διαδηλώσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. 

Το Σάββατο (14/5) ο νομάρχης του Ille-et-Vilaine επισήμανε σε ανακοίνωση του προς τους πολίτες, να μην επισκεφθούν το κέντρο της Ρεν καθώς το απόγευμα είχε προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, παρότι είχε απαγορευθεί από την αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Μαρία Δεναξά τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα παίζουν ενα σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των κινητοποιησεων, την διατήρηση των κινημάτων και την μετάδοση των γεγονότων απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ που τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλά ή περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Παρίσι 

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις λυκείων, κατάληψη στην σχολή καλών τεχνών η οποία συνεχίζεται, μεγαλη πορεία, συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω απο το κοινοβούλιο και Ολονυχτία.

Διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις έγιναν από την Παρασκευή και σε άλλες πόλεις, όπως η Νάντ, Τουλούζη και Χάβρη

«Oι νέοι δεν είναι σκλάβοι» γράφει το 
παρακάτω πλακάτ του διαδηλωτή.



Την τελευταία φορά που η Γαλλία αντιμετώπισε τόσο εκτεταμένες διαδηλώσεις ήταν το 2011,ενάντια στο νόμο Σαρκοζί για  την επιμήκυνση της εργασιακής ζωής,






ΠΗΓΗ: kinisienergoipolites



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook