24.6.16

Τώρα δεν το ζητάμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να είμαστε πάνω απ’ όλα ΕΛΛΗΝΕΣ!


Γράφει ο Νίκος Συρίγος
Ο Νίκος Συρίγος είδε τους Βρετανούς να σηκώνουν τη σημαία τους ψηλά και θυμήθηκε το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 και τα μεγάλα «ΟΧΙ» των τρελών που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο.
Η Μεγάλη Βρετανία είναι, μακράν του...
δεύτερου, το πιο οργανωμένο κράτος στον πλανήτη. Και οι Βρετανοί με την ψήφο τους απέδειξαν πως και περηφάνια έχουν και κρίση. Κράτησαν τη σημαία τους ψηλά και είπαν «ΟΧΙ» σε μια Ευρώπη που έχει εξελιχθεί σε Ένωση Τοκογλύφων, σε μια Ευρώπη που έχει ξεχάσει βασικές αξίες όπως ανθρωπισμός και αλληλεγγύη και έχει αναγάγει σε ύψιστο αξίωμα τον πλούτο και το κέρδος. Σε μια Ευρώπη που δεν είναι πια Ευρώπη αλλά μια μεγάλη… Γερμανία. Η χώρα που, ας μην ξεχνάμε, αιματοκύλησε τον πλανήτη πριν από μερικές δεκαετίες… Οι Βρετανοί φώναξαν πως «είμαστε πρώτα Βρετανοί και μετά Ευρωπαίοι» και το έκαναν με ψυχραιμία. Δεν μάσησαν ούτε από πιέσεις, ούτε από προβοκάτσιες… Και μπράβο τους.
Όμως για στάσου… Έκαναν κάτι περισσότερο από αυτό που κάναμε οι Έλληνες πριν από ένα χρόνο; Ή μήπως το δικό τους κόστος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα είχαμε εμείς αν ο Τσίπρας έκανε πράξη το περήφανο «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου; Η Ελλαδίτσα μας κι τούτοι εδώ οι τρελοί που κατοικούνε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και τις δυο φορές που χρειάστηκε να πούνε «ΟΧΙ» στον κατακτητή το έκαναν. Περήφανα, ξεκάθαρα, ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Κράτησαν τη γαλανόλευκη ψηλά κόντρα σε όλους και σε όλα…
Το ότι τη δεύτερη φορά, κάποιος… Τσίπρας αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, δεν αλλάζει αυτό που αποφάσισε ο Έλληνας! Απλά τον περνάει στην Ιστορία στην πλευρά που του αρμόζει… Άλλωστε η Έλλάδα για κάθε Λεωνίδα έχει κι έναν Εφιάλτη, για κάθε Κολοκοτρώνη έχει κι έναν Πήλιο Γούση, για κάθε Κατσιμήτρο κι ένας Γερμανοτσολιάς… Καθείς εφ΄ω ετάχθη…
Ας τελειώνουμε: Τα μεγάλα «ΟΧΙ» σε αυτό τον πλανήτη τα έλεγαν, τα λένε και θα τα λένε πάντα Έλληνες!
Κι ως Έλληνες απαιτούμε από τον Τσίπρα ή τον κάθε Τσίπρα να κρατήσουμε την πατρίδα μας και να μην την πάρουν οι τοκογλύφοι… Απαιτούμε η Ελλάδα να παραμείνει μια ελεύθερη χώρα, τιμώντας όσους έχουν δώσει το αίμα τους για αυτό… Απαιτούμε εμείς και (κυρίως) τα παιδιά μας να αναπνέουν και να μην το πληρώνουν… Να ζήσουν.
Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί ή δεν θέλει ας φύγει τώρα, όπως έφυγε ο Κάμερον κι όπως θα φύγουν κι άλλοι…
ΠΗΓΗ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook