15.7.16

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία..

Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία. Επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη του Τούρκου....
πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε πως "έγινε προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση, αλλά δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Υπάρχουν 2 τανκ στη γέφυρα. Θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη Δημοκρατία"

Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως έχει αναλάβει πλέον την εξουσία στην χώρα. Ο Στρατός έχει καταλάβει και το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως και της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης έχει καταληφθεί από τον στρατό και είναι εκτός αέρα". Μπλάκ άουτ υπάρχει σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμα της έκανε λόγο για πραξικόπημα.

Νωρίτερα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα οι τηλεπικοινωνίες είναι δύσκολες, έχει αρχίσει να χάνεται το σήμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας κλείνοντας δρόμους.

Εκτεταμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Επιτελείο του Στρατού.

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία. Αναφορές ακούστηκαν για εκρήξεις.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook