18.7.16

Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε σαφή στροφή του Ερντογάν προς Μόσχα και Τεχεράνη. ΣΤΟΠ! Μήπως…


…το πραξικόπημα δεν ήταν και τόσο «γιαλαντζί»;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μια τροπή που ειλικρινά δεν την είχα σκεφθεί ποτέ…

Πάμε όμως να πάρουμε με τη σειρά τις πληροφορίες που μου έρχονται τις τελευταίες ώρες.

α) Καταρχήν το....
πραξικόπημα δεν πρέπει να είναι και τόσο γιαλαντζί, όσο νομίζαμε αρχικά. Μου έρχονται μαζικά πληροφορίες που συντείνουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ιδέα αυτή μου καρφώθηκε στο μυαλό σήμερα το πρωί όταν πρώτος μετέδωσα για τα ελικόπτερα και τα άρματα μάχης, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό, η τύχη του οποίου αγνοείται…
β)Την δεύτερη πολύ ουσιαστική πληροφορία, την διάβασα πριν από λίγο σε εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης και έρχεται από έναν αρθρογράφο που προέρχεται από την Αμερική και σύμφωνα με αυτόν η Αμερικανική πλευρά αν δεν βοήθησε εμπράκτως, βοήθησε με την σιωπή της, αλλά και με την σιωπή που επέβαλε στις λοιπές χώρες του ΝΑΤΟ (Ελλάδα, λέω εγώ τώρα;;;).
γ)Τρίτη πληροφορία έρχεται από δίκτυο της Αρμενίας, αρθρογράφος του οποίου σε σχόλιο σε συζήτηση σχετική με το πραξικόπημα είπε ότι συγκεντρώνει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν ειδοποιήθηκε για το πραξικόπημα από την Ρωσική πλευρά από το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αέρα της Μεσογείου (φυσικά και του  Ελληνικού Εναερίου Χώρου, κάτι που μερικοί κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν).
δ) Όσο βρισκόταν στον αέρα και ενώ το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά χαμένο ο Ερντογάν ζήτησε άσυλο από δύο Ευρωπαϊκές και μια Ανατολική χώρα. Οι δύο Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία και Ιταλία) του έριξαν πόρτα και μάλιστα ηχηρή. Εν συνεχεία ζήτησε άσυλο στην Τεχεράνη (Ιράν) η οποία προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει (;)…
ε)Ο αποκαλούμενος «λαός» που είδαμε στους δρόμους την πρώτη 1-1,5 ώρα μετά το «διάγγελμα μέσω facetime» δεν ηταν απλός λαός που υποστήριζε τον Ερντογάν, αλλά αστυνομικοί με πολιτικά, γι΄αυτό όλα τα θύματα τις πρώτες δύο ώρες ήταν αστυνομικοί. Όμως πλασαρίστηκε πολύ σωστά ως «λαός» και οι υποστηρικτές του Ερντογάν αψήφησαν τους κινδύνους και βγήκαν στους δρόμους. Και εκεί το παιχνίδι άλλαξε ταμπλό. Βλέπετε οι στρατιώτες δεν είχαν πρόβλημα να πυροβολήσουν ή να ποδοπατήσουν πράκτορες, όμως στους απλούς πολίτες – συμπατριώτες τους δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Και εκεί το παιχνίδι χάθηκε τελείως. Απόδειξη ότι αυτή δεν είναι μια απλή εικασία αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου σε ελάχιστα πλάνα υπάρχουν αστυνομικοί με στολή… Προσέξτε μιλάμε για μια χώρα που οι αστυνομικοί είναι όσοι και οι στρατιωτικοί… και όμως οι ένστολοι ήταν εξαφανισμένοι από τα πλάνα…
στ)Ένας από τους βασικούς λόγους που οι στρατιωτικοί ξεσηκώθηκαν ήταν και το βάρος των 2700 Τούρκων στρατιωτών που χάθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια (1700 μόνο φέτος) στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ. Η απότομη αλλαγή στάσης και στροφής του Ερντογάν προς τον Πούτιν, έδωσε την τελική ώθηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τώρα που γράφεται αυτό το άρθρο (01.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας) υπάρχουν ολόκληρα στρατόπεδα που βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των πραξικοπηματιών.
Συμπεράσματα:
α)Υπάρχει σαφή στροφή του Ερντογάν προς τη Ρωσία και τους δορυφόρους της (και κυρίως το Ιράν), πράγμα που έχει οδηγήσει αρχικά σε πλήρη ψύχρανση των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας.
β)Αυτή τη στιγμή οι εκκαθαρίσει που γίνονται τόσο στις στρατιωτικές ηγεσίες, όσο και σε δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες και πανεπιστήμια έχουν έναν και μόνον έναν σκοπό, τον πλήρη εγκλωβισμό των φιλοαμερικανικών (ΝΑΤΟϊκών) φωνών! Ουσιαστικά διώκει το λεγόμενο «κοσμικό κράτος» αυτό που δεν βλέπει με καλό μάτι την μαντήλα του ισλαμισμού στην Τουρκία και αυτό το κοσμικό κράτος είναι φιλοδυτικό.
γ)Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη καμπή της ιστορίας. Αν ισχύουν όλες οι παραπάνω πληροφορίες (προσωπικά δεν έχω τις επαφές και τις διόδους να τις ελέγξω) τότε σαν χώρα μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια. Σε μονοπάτια που οι «μεγάλοι» παίχτες βάζουν τα «κοκόρια» να τσακώνονται μεταξύ τους και αυτοί απλά παίζουν στοιχήματα για το ποίος θα κερδίσει…
ΥΓ Οι πληροφορίες είναι πάντα πληροφορίες και τα κανάλια από τα οποία μας έρχονται δύσκολα μπορούν να επιβεβαιωθούν ή ακόμα και να διαψευσθούν. Ωστόσο θεωρώ ότι σαν ανεξάρτητοι και ανένταχτοι ερευνητές οφείλουμε να βγάζουμε την πληροφορία στην Ελληνική Μπλογκόσφαιρα. Ούτως ή άλλως τα ιστορικά γεγονότα είναι αυτά που ή θα μας διαψεύσουν ή θα μας επιβεβαιώσουν.
e-koutsobola.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook