14.8.16

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; …. Πίσω από τις λέξεις του Αλέξη

Μπορεί επισήμως το Μαξίμου να ξορκίζει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ωστόσο εμείς σας μεταφέρουμε τις λέξεις – κλειδιά που δείχνουν κάλπες.
  • Το.. τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει διαρκώς το θέμα του χρέους και της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αν του βγει, θα εμφανιστεί νικητής και, παράλληλα, θα βρει πόρους για κοινωνικά αντισταθμίσματα. Αν δεν του βγει – λένε – θα έχει το άλλοθι για τις κάλπες.
  • Παρότι η κυβέρνηση παρέπεμψε τη Συνταγματική Αναθεώρηση για την άνοιξη του 2017, ψήφισε εν μέσω θέρους τον νέο εκλογικό νόμο, ώστε εάν οι επόμενες εκλογές (με μπόνους) δεν οδηγήσουν σε κυβέρνηση, οι μεθεπόμενες να γίνουν με απλή αναλογική που θα μειώσει ακόμη περισσότερο την κοινοβουλευτική δύναμη των δύο πρώτων.
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επικοινωνιακό μπαράζ με διώξεις επιχειρηματιών-εκδοτών, προκειμένου η κοινωνία να νιώσει υψηλά το αίσθημα της δικαιοσύνης.
  • Μπαίνει στην τελική ευθεία η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα των τραπεζικών δανείων προς τα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης.
  • Η εκ νέου ποινική δίωξη (με πρόταση της ιδίας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου) εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος που οδήγησε στα μνημόνια, θεωρείται «μητέρα των μαχών» που θα δοθούν το φθινόπωρο.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook