30.9.16

Στοιχεία-σοκ: Το 45% των συνταξιούχων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και το 13,7% «πεθαίνει» της πείνας

Στοιχεία σοκ για την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων παρουσίασε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Το...
45% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αδυνατεί ακόμη και να
πάρει τα φάρμακα του, ενώ το 13,7% ζεί σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Δεν μπορεί δηλαδή να αγοράσει ούτε μία φρατζόλα ψωμί. Κι όλα αυτά τι στιγμή που αποφασίζονται νέες μειώσεις συντάξεων.

«Μας έχουν στείλει στα τάρταρα πιο κάτω δεν γίνεται», «Πήγα να δώσω στον εγγονό μου πέντε ευρώ και μου είπε δεν θα το πάρω γιατί σας έκοψαν τη σύνταξη και δεν έχετε να φάτε», «Σε ετήσια βάση μου έκοψαν 12.000 ευρώ το χρόνο», δήλωναν την προηγούμενη εβδομάδα ο ι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονταν έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Και ενώ μήνα με το μήνα χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται όλο και πιο πολύ, τα στοιχεία που παρουσίασε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταδεικνύουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει 1,2 εκατ. συνταξιούχοι εξαιτίας των απανωτών περικοπών.

Συγκεκριμένα, το 45% των συνταξιούχων αναγκάζεται να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς λαμβάνει μηναία σύνταξη κάτω από 665 ευρώ. Τα στοιχεία του Δικτύου έρχονται μάλιστα να προστεθούν στις επισημάνσεις των επιστημονικών συνεργατών των συνδικάτων σύμφωνα με τις οποίες το 13,7% των συνταξιούχων ζει σε συνθήκες υλικής στέρησης.

Την ίδια ώρα κάτω των 700 ευρώ σύνταξη παίρνουν έξι στους δέκα συνταξιούχους σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 52% των νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου κ. Νίκο Χατζόπουλο το «ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται. Η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες-μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως κάθε χρόνο λόγω των μειώσεων όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook