9.9.16

Εθνικό Συμφέρον: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία, για αυτά που οι ίδιοι κάνουν

© AP Photo/ Robert F. Bukaty ΜΟΣΧΑ, 9  Σεπτεμβρίου  – RIA Novosti. Οι ΗΠΑ κατηγορούν  τη Ρωσία και άλλες χώρες για  προκλήσεις, ακόμη και αν η συμπεριφορά τους μπορεί να χαρακτηρίζεται ως  προκλητική, γράφει το εθνικό συμφέρον [1].

Ο...
συγγραφέας του άρθρου Τεντ Galen Carpenter εφιστά την προσοχή σε μια αντιφατική κατάσταση, κατά την οποία οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δρουν μακριά από το έδαφός τους, αλλά συμβαίνει να  κατηγορούν τις χώρες της περιοχής ενδιαφέροντος που βρίσκονται.
«Είναι ένα θέμα με....
το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλοι πάρα πολύ συχνά: η ιδέα ότι όλες οι ενέργειες των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή σε  στρατιωτικό επίπεδο δεν είναι μόνο αποδεκτές , αλλά θα πρέπει να είναι έξω οποιεσδήποτε ερωτήσεις και κριτική», γράφει.
Ως παραδείγματα, παραθέτει την κατάσταση στη Συρία, στη Ρωσία, στις χώρες της Βαλτικής,  στο Ιράν στον Περσικό Κόλπο και στην  Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Ειδικότερα, η Ουάσιγκτον και τα μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν  τη Μόσχα για την στρατιωτική επέμβαση της στη συριακή σύγκρουση, αν και η δική τους  συμμετοχή σε αυτή  δεν την θεωρούν απλά  ως φυσιολογική, αλλά και ως αναπόφευκτη.
«Τα γεράκια των ΗΠΑ πιστεύουν  ότι η  παρέμβαση της Ρωσίας είναι  εξωφρενική στην  σύγκρουση  – παρά το γεγονός ότι η Συρία είναι λιγότερο από χίλια χιλιόμετρα από τα νότια σύνορα της Ρωσίας, και ότι  η  οικογένεια   Άσαντ που   κυβερνά είναι από καιρό  ένας « πολιτικός πελάτης της  «Μόσχας», – λέει ο Carpenter.
Στα κράτη της Βαλτικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν τα ίδια μέτρα και δύο σταθμά. Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι τα  ρωσικά  πλοία  ή αεροπλάνα τους παρενοχλούν , αλλά στους εκπροσώπους τους  δεν έρχεται  στο μυαλό ότι η Μόσχα έχει κάθε λόγο να θεωρεί  την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή του εδάφους της Ρωσίας ως απειλή, σημειώνει ο συγγραφέας.
«Η θέση, σύμφωνα με την οποία καμιά  στρατιωτική δράση των ΗΠΑ, όπως δηλώνουν  δεν είναι προκλητική , ακόμα και όταν οι αμερικανικές δυνάμεις λειτουργούν σε άμεση γειτνίαση με άλλες μεγάλες δυνάμεις,» – είπε.
Ομοίως, οι ενέργειες της Ουάσιγκτον στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, χιλιάδες χιλιόμετρα από το έδαφός της. Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την κατάσταση  χαρακτηρίζουν  «επικίνδυνη, προκλητική και απαράδεκτη »  την λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού της Κίνας, αν και  για την Κίνα αυτή η περιοχή είναι  πολύ πιο κοντά από ό, τι  για τις  Ηνωμένες Πολιτείες.
Στον Περσικό Κόλπο, τον Αύγουστο υπήρχε μια επικίνδυνη σύγκλιση  των  ΗΠΑ με το Ιράν , όταν ένα μικρό περιπολικό σκάφος  της Ισλαμικής Δημοκρατίας σταμάτησε   και συνόδευσε μια Αμερικανική τορπιλάκατο.
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε  αμέσως το περιστατικό «μια τερατώδη πρόκληση».
«Κανείς όμως  δεν φαίνεται να έχει  αναρωτηθεί γιατί δεν θεωρήθηκε πρόκληση  από τις Ηνωμένες Πολιτείες –  το να διαχειρίζεται   μια  βαριά οπλισμένη τορπιλάκατο  (μαζί με άλλα πολεμικά πλοία) στα έξι χιλιάδες μίλια από την επικράτειά τους και να λειτουργεί  λίγα μίλια από την ιρανική ακτή,» – σημειώνει ο  συγγραφέας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και οι  άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, παρόμοια βήματα δεν τα δέχονται με φιλικό τρόπο
. «Αυτάρεσκα σκέφτονται » είμαστε καλοί, έτσι όλα όσα  κάνουμε, δεν μπορεί να είναι λάθος ή πρόκληση «-επιπόλαιοι  και επικίνδυνοι  την ίδια στιγμή», -συμπεραίνει ο συγγραφέας.
References  The National Interest
   ( http://nationalinterest.org/blog/the-skeptics/americas-hypocrisy-foreign-provocations-17629 )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook