27.9.16

«Ναι» από τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ στα προαπαιτούμενα …

Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής το ....
πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα για το ξεκλείδωμα της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή) καταψήφισε το νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η αντιπολίτευση – καταψήφισε με 141 ψήφους. Απουσίασε λόγω ασθένειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K. Σέλτσας.
Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο). Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.
Προηγήθηκε μια έντονη συζήτηση στη Βουλή με εκατέρωθεν κατηγορίες. Πάντως, στην Ολομέλεια της Βουλής δεν μίλησαν ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι Οικολόγοι βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ απείλησαν αρχικά να καταψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, θεωρώντας ότι δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.
Ωστόσο οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν στάση. Ύστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές διεργασίες, το μεσημέρι της Τρίτης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι οι κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς θα υπερψηφίσουν τελικώς τις διατάξεις.

«Ιδιωτικοποιήστε και τη μάνα σας»

xartaki1
Στο μεταξύ, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.
Πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη σήμερα της Λαϊκής Ενότητας, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Πετράκος, που βρίσκονταν στα θεωρεία, πέταξαν στην αίθουσα φυλλάδια με μια φράση για τις ιδιωτικοποιήσεις του βραβευμένου με Νόμπελ, Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook