30.9.16

EKTAKTO: Η Γερμανία δέχεται την ύπαρξη εδαφικών διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας – Ζητούν παράδοση των νησιών Χίου, Λέσβου, Λήμνου στην Άγκυρα!

Πολύ άσχημες εξελίξεις είχαμε πριν λίγο καθώς ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ καλούμενος να...
τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης σημείωσε:
«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».
Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε:
«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».
Συνεπώς η Γερμανία δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα των νησιών. Θέλει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης εδώ και τώρα παίρνοντας το μέρος της Τουρκίας.
Είναι προφανές ότι υπό την ισχύ των όπλων Τουρκία και Γερμανία σέρνουν την Ελλάδα σε άνευ όρων παράδοση εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής επικράτειας
pentapostagma.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook