8.10.16

«Οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να βομβαρδίσουν συριακά αεροδρόμια»

Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων S-300 στη Συρία ύστερα από....
πληροφορίες που είχε ότι οι Αμερικανοί είχαν την πρόθεση να βομβαρδίσουν συριακά στρατιωτικά αεροδρόμια, μεταδίδει το Sputnik.
Οι S-300 εμφανίστηκαν στη Συρία ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι Ρώσοι από «ειδικούς κοντά στο αμερικανικό κατεστημένο», ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χτυπήσουν συριακά στρατιωτικά αεροδρόμια με πυραύλους Κρουζ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξή της στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Dozhd TV.
Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια συστοιχία πυραύλων S-300 μεταφέρθηκε στη Συρία για την προστασία της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, όπως και ότι ρωσικά πολεμικά πλοία πήραν θέσεις στις ακτές της Συρίας.
Η Ζαχάροβα καταδίκασε έντονα και τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι θα πρέπει να ερευνηθούν πιθανά εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στη Συρία.
«Αυτά είναι προπαγάνδα», δήλωσε η Ζαχάροβα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV channel Rain.
«Εάν φτάσουμε στα εγκλήματα πολέμου, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν από το Ιράκ. Και μετά να πάμε στη Λιβύη, να είναι βέβαιοι ότι θα πάμε και στην Υεμένη – να βρούμε τι συμβαίνει εκεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η επιλογή αυτών των λέξεων είναι πολύ επικίνδυνη, επειδή πίσω από τους εκπροσώπους των ΗΠΑ υπάρχουν πραγματικά εγκλήματα πολέμου».
Η ένταση στη Συρία έχει κορυφωθεί επειδή ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, παραστρατιωτικοί σιίτες από το Ιράν, τον Λίβανο και το Ιράκ, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση απελευθέρωσης των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού από τις συμμορίες της Αλ Κάιντα, των Τουρκμένων μισθοφόρων του Ερντογάν και ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Οι δυτικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς που διαπράττει στο ανατολικό Χαλέπι σκοτώνονται άμαχοι. Αποδείξεις όμως για αυτές τις κατηγορίες δεν υπάρχουν, πέρα από τους ισχυρισμούς των πολιορκημένων τζιχαντιστών.
Ενώ οι Αμερικανοί κατηγορούν Συρία και Ρωσία για την πολιορκία του ανατολικού Χαλεπιού, οι ίδιοι προετοιμάζονται για την πολιορκία της Μοσούλης -στο βορειοδυτικό Ιράκ- που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.
Όλος ο πλανήτης αναμένει με μεγάλη περιέργεια να δει πώς ακριβώς οι Αμερικανοί θα βομβαρδίζουν τους πολιορκημένους τζιχαντιστές στη Μοσούλη, στην οποία είναι εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 1 εκ. άμαχοι.
Στην πραγματικότητα ορισμένες δυτικές δυνάμεις δεν θέλουν η κυβέρνηση της Συρίας να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το Χαλέπι και επικαλούνται διάφορες ανθρωπιστικές ευαισθησίες, που οι ίδιοι δεν έχουν τηρήσει σε κανένα άλλο μέτωπο στη Μέση Ανατολή. Για αυτό και δεν πείθουν.
tribune.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook