9.10.16

Αυξήσεις σε δικαστές και ενστόλους και οι υπόλοιποι στην πείνα...Πόσα πρέπει να δεις ακόμα για να καταλάβεις;;;

Δεν προλαβαίνει να ηρεμήσει κανείς και νά σου και πάλι ο εκνευρισμός. Στον ιδιωτικό τομέα εταίροι και συνεταίροι έχουν...
φτάσει να συζητούν για χαμηλότερο κατώτατο μισθό (δηλαδή μισθό για κλάματα μόλις 400 ευρώ), η φοροκαταγίδα δεν λέει να κοπάσει και ομοιάζει με τον τυφώνα της Φλόριντα (καθώς όπου φύγει φύγει στο εξωτερικό σε λίγα χρόνια για εκατοντάδες χιλιάδες Νεοελλήνων) και το βαθύ κράτος συνεχίζει να καλοπερνά.


Οχι βέβαια όπως παλαιότερα (αυτό έλειπε) αλλά η κρίση πέρασε και περνά ξυστά από αυτούς και όχι στα σωθικά τους όπως στην υπόλοιπη κοινωνία. Αλλο δηλαδή να παίρνεις 2.000 ευρώ το μήνα και πάνω, όπως ισχύει με τους δικαστές, και άλλο να περιμένεις να ζήσεις με 400 ευρώ το μήνα. Στις αποφάσεις τους μέσω του Μισθοδικείου -όπου Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει-για τις μισθολογικές περικοπές που υπέστησαν οι δικαστές επικαλούνται το ελάχιστο που απαιτεί το Σύνταγμα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών της χώρας, ζητώντας την ακύρωση των περικοπών που υπέστησαν και την επιστροφή στις μισθολογικές απολαβές τους στα προ του 2012 επίπεδα μέσω της καταβολής αναδρομικών.


Ζητούν την επαναφορά σε μισθολογικές απολαβές που στον ιδιωτικό τομέα τρομάζεις καν να τις σκεφτείς παρότι εργάζεσαι νυχθημερόν,με τον μπαμπούλα της απόλυσης,και με απολαβές που μόνο αλλοδαποί διεκδικούσαν μέχρι χθες. Το δικό σου στομάχι χωράει μήπως λιγότερα ή μήπως λιγότερα προσφέρεις στην κοινωνία αν είσαι ένας απλός οικοδόμος η αγρότης; Και έτσι με τις δικές τους αποφάσεις χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές τις περικοπές των απολαβών (ενεργών και συνταξιούχων δικαστών, ενστόλων και καθηγητών ΑΕΙ) που υπέστησαν μετά το 2012 ζητώντας πίσω τα "κλεμμένα", χωρίς όμως να φροντίσουν να αποκαταστήσουν μισθολογικά το αίσθημα του δικαίου και στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα..


Το μεν 50% όσων απώλεσαν λόγω των περικοπών μετά το 2012 το πήραν επί Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ τώρα ο Αλέξης Τσίπρας τους διαβεβαίωσε ότι θα τους δοθεί μέσω αναδρομικών και το υπόλοιπο 50%.Εκτός αυτών το σύνολο των δικαστών θα πάρει άμεσα και επιστροφές φόρου καθώς κρίθηκε ότι κακώς δεν εξαιρέθηκε-όπως και ισχύει στους βουλευτές-ως αφορολόγητο το 25% των ονομαστικών τους αποδοχών.


Εκτός αυτών τους δόθηκε από πλευράς Κυβέρνησης η διαβεβαίωση ότι το 1/3 των δικαστών με το νέο ειδικό μισθολόγιο θα τύχουν και αυξήσεων,όπως αυξήσεις ύψους 150 εκ.ευρώ δόθηκαν και στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα. Υπάλληλοι πολυτελείας όλοι τους,εν μέσω κρίσης, και με χρήματα που πληρώνει μέσω των φόρων, ο γονατισμένος φορολογούμενος του ιδιωτικού τομέα. Εκεί όπου ενδημούν και διαβιούν ως παρίες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι με αμοιβές που ομοιάζουν με αυτές τρίτων και μόνο χωρών. Απο αυτούς λοιπόν,εμάς δηλαδή, πληρώνονται και θα πληρωθούν με επιπλέον αυξήσεις οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου και αρκετοί μεγαλοσυνταξιούχοι. Το λέμε και στην επικεφαλίδα. Αυξήσεις στους δικαστές και ένστολους και οι υπόλοιποι στην πείνα...




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

thesecretrealtruth.blogspot.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook