25.10.16

Θυμάστε που κάποτε σας έλεγα ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» είναι μια μούφα; Ορίστε και η επιβεβαίωση από τους «θεσμούς»

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα, με αναρτήσεις μου, τόσο εδώ, όσο και....
στη σελίδα μου στο FACEBOOK, έχω αναπτύξει την πεποίθηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένα μαθηματικό ψέμα της κυβέρνησης απλά για να παίρνει παρατάσεις.
Από την αρχή στηρίχθηκα για να στοιχειοθετήσω την άποψη μου σε τρία στοιχεία, στα οποία δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πρόσφατα. Το πρώτο ήταν ο τουρισμός  που πήγε άπατος (μείωση 9,2%), το δεύτερο το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου (εισαγωγές εξαγωγές) που έφθασε στο 11,2% και το τρίτο ήταν το ψέμα την πληρωμής των φόρων.
Θα σταθώ στο τρίτο μιας και πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία που Σεπτεμβρίου που προκάλεσαν τους δήθεν πανηγυρισμούς της κυβέρνησης αφού πληρώθηκαν φόροι κατά 1,5 δις. Ναι μεν αυτό θα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο αν όμως δεν συνοδευόταν από ένα άλλο δυσάρεστο στοιχείο. Οι φόροι που πληρώθηκαν ήταν ΕΦΑΠΑΞ και μέσω πιστωτικών καρτών. Δλδ μεταφέρθηκε το ένα πρόβλημα σε ένα άλλο. Το χειρότερο είναι ότι οι υπόλοιποι είτε δεν πλήρωσαν, είτε πλήρωσαν πολύ λίγα, με αποτέλεσμα τα έσοδα των υπόλοιπων 5 μηνών μέχρι το Φεβρουάριο να δουν νέα καθίζηση.
Επιπλέον το πρωτογενές πλεόνασμα έχει στηριχθεί στο δείκτη συγκράτησης κρατικών δαπανών με τη διαφορά όμως ότι οι δαπάνες αυτές δεν μειώθηκαν, απλά το κράτος χρωστάει αρκετά δις στους προμηθευτές του και κάπου εκεί χάνεται το παραμύθι που θέλουν να χτίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό και αφού ένας απλός άνθρωπος όπως εγώ μπορεί να δει τα στοιχεία αυτά οι γύπες του ΔΝΤ και των λοιπών ΘΕΣΜΩΝ θα ήταν αδύνατον να τους ξεφύγουν. Αποτέλεσμα; Αρνήθηκαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τουτέστιν πάμε σε νέο πακέτο μέτρων. Άρα περισσότεροι φόροι και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Θα μου πεις… Ρε Ζαχαρία χαίρεσαι που επιβεβαιώθηκες; Όχι φυσικά φίλοι μου. Απλά θέλω να σας δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι ονειρικά και ότι δυστυχώς έρχονται πολύ πολύ πιο δύσκολες μέρες. Τα χειρότερα δεν είναι πίσω μας, είναι μπροστά μας και δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ στο υπάρχον πολιτικό σύστημα να τα αντιμετωπίσει.
Καλημέρα σας…
e-koutsobola.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook