26.10.16

Παρέμβαση Greenpeace στην Κουμουνδούρου για τη CETA...

«Ο Τσίπρας αγαπά τη CETA-Οι Έλληνες όχι» γράφει πανό που ανάρτησαν μέλη της οργάνωσης Greenpeace από την....
ταράτσα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Κουμουνδούρου.

Η οργάνωση ζητάει από την...
ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στη συμφωνία που «προτάσσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών έναντι βασικότατων κεκτημένων της κοινωνίας των πολιτών».

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα παραδειγματιστεί από τα μαθήματα πολιτικού ήθους και ακεραιότητας που παρέδωσε στην Ευρώπη ο κ. Μανιέ με τη στάση του, αν θέλει πραγματικά να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών και τελικά την ίδια την Ευρώπη», δήλωσε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. «Η κρίση στην οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη η επικύρωση της CETA, θα έχει ανεξίτηλο την υπογραφή του κ. Τσίπρα, αν δεν ακούσει έστω και την τελευταία στιγμή την κοινωνία των πολιτών, την επιστημονική κοινότητα, καθώς και το ίδιο το εσωτερικό του κόμματός του», συνέχισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ.

«Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν υπογράψει ενάντια στις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες, ενώ 1.800 Δήμοι έχουν κηρυχτεί Ελεύθερες Ζώνες. Στην Ελλάδα, 56.000 πολίτες, 38 Δήμοι και δεκάδες φορείς έχουν ήδη εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή τους. Την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 100 κορυφαίοι νομικοί από πανεπιστήμια της Ευρώπης τάχθηκαν ενάντια στο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο (ICS), ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε την αναβολή της υπογραφής της CETA. Πριν λίγες ημέρες 17 Ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κ. Παπαδημούλης και Κούλογλου τάχθηκαν ενάντια στη CETA με κοινή παρέμβαση στον Τύπο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Greenpeace.

 efsyn.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook