11.11.16

Αποκαλύπτουμε… ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ! Ποιες χώρες είναι έτοιμες να σπάσουν τα δεσμά!!!

Τρομερές εξελίξεις ενόψει σε όλη την Ευρώπη. Είτε για καλό είτε για κακό, το νόημα είναι ότι ο κόσμος βρίσκεται στο....
κατώφλι τεράστιων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην πολιτική σκηνή.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και το κατά πόσο θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για να αποφασίσουν σχετικά με τα αντίμετρα, καθώς η εκλογή του, όπως διαμηνύεται, αποτελεί κίνδυνο για την εύθραυστη οικονομία της ΕΕ και όχι μόνο…
Η ετοιμόρροπη Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη μετά το θρίαμβο του Τραμπ, καθώς μία σειρά ακροδεξιών ηγετών στην ουρά για εκλογές, κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. Ο ηγέτης του ακροδεξιού ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας, Geert Wilders έχει ήδη δηλώσει ότι η νίκη του Τραμπ, είναι μια «επανάσταση» που πρέπει να αντιγραφεί στην Ευρώπη.
Οι ηγέτες σε όλη την ήπειρο σχεδιάζουν μέτρα κατά του Τραμπ, αλλά πρωτίστως περιμένουν σε ποιο άξονα θα κινηθεί έτσι ώστε να αποφασίσουν ποια θα είναι η συνολική στάση τους. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει καθώς ξεκινώντας από τις επαναληπτικές αυστριακές προεδρικές εκλογές και το ιταλικό συνταγματικό δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, ακολουθούν 12 εκλογικές διαδικασίες μέσα σε ένα χρόνο.
Οι γενικές εκλογές στη Ρουμανία θα διεξαχθούν στις 11 Δεκεμβρίου, στην Ολλανδία τον Μάρτιο, για συνεχίσουμε με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου του 2017. Ακολουθεί η Γερμανία τον Σεπτέμβριο, η Τσεχική Δημοκρατία τον Οκτώβριο, ενώ στο πρόγραμμα είναι οι τοπικές εκλογές στη Γερμανία και αρκετές ακόμα προεδρικές εκλογές.
Και πλέον η έλευση του Τραμπ στο Λευκό Οίκο φέρνει άρωμα νίκης για πολλά ακροδεξιά κόμματα! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Μαρίν Λεπέν: «Τίποτα δεν είναι αμετάβλητο. Ό,τι συνέβη αυτό το βράδυ δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι το τέλος αυτού του κόσμου.» Ακόμη πιο εύστοχα ο στρατηγικός επικεφαλής της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό έγραψε: «Ο κόσμος τους καταρρέει, ο δικός μας χτίζεται», ενώ σε πιο μελαγχολικό τόνο ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, δήλωσε: «Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ θα μπορούσε να συμβεί εύκολα και στη Γαλλία.»
hellasforce.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook