19.11.16

«Μην τολμήσεις να κάνεις ειρήνη με την Ρωσία!»



Σε μια εμπριστική του δήλωση, ο γερουσιαστής Μακέιν καταδίκασε κάθε προσπάθεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να βρει κοινό έδαφος με τον Πούτιν.

 «Πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά σε οποιαδήποτε απαίτηση από τον Πούτιν για βελτίωση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», γράφει ο Μακέιν κι εξηγεί:
«Δεν θα....
πρέπει να εμπιστευόμαστε τέτοιες δηλώσεις ή οποιεσδήποτε άλλες γίνονται, από έναν πρώην πράκτορα της KGB, που έχει βυθίσει τη χώρα του στην τυρρανία, που εισέβαλε στις γείτονικές του χώρες, που απείλησε τους συμμάχους της Αμερικής, και που προσπάθησε να υπονομεύσει τις εκλογές της Αμερικής».
Ενδιαφέρον είναι που ο Ρεπουπλικάνος Μακέιν υιοθετεί τη γραμμή της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον (αυτή με την οποία έχασε τις εκλογές), στην οποία κατά κάποιο τρόπο οι Ρώσοι είχαν χειραγωγήσει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ. Ο ισχυρισμός αυτός ποτέ δεν αποδείχθηκε με πραγματικά περιστατικά και ο ισχυρισμός της Hillary ότι 17 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συμφώνησαν μαζί της, φάνηκε να είναι επικίνδυνο κι ανόητο ψέμα.
Γιατί ο Πούτιν δεν είναι αξιόπιστος, σύμφωνα με τον Μακέιν:
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στήριξε τον Μπασάρ Άσαντ στο βάρβαρο πόλεμο που κάνει εναντίον του συριακού λαού, με την επανέναρξη των μεγάλων ρωσικών αεροπορικών και πυραυλικών χτυπημάτων στο Ιντλίμπ και στη Χομς. Μια άλλη βάναυση επίθεση στην πόλη του Χαλεπίου θα μπορούσε σύντομα να ακολουθήσει.»
Αυτό που δεν λέει ο Μακέιν είναι ότι σε αντίθεση με τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία, οι Ρώσοι έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση της Συρίας και λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Κι επίσης μάχονται την Αλ Κάιντα και τον ISIS, που επεδιώκουν να ανατρέψουν τον Άσαντ, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Μήπως ο Μακέιν έγινε ξαφνικά πολύ «ευαίσθητος» μετά τη συνάντησή του με την Αλ Κάιντα και τον ISIS στη Συρία;
ΠΗΓΗ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook