24.11.16

Αν τώρα που η θερμοκρασία κρατάει ακόμα θρηνούμε δύο ανθρώπους φανταστείτε από Δευτέρα τι θα γίνει…

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Σίγουρα έχετε διαβάσει για τις δύο ειδήσεις που έχουν συγκλονίσει όλη τη χώρα. Μιλάμε για τον 4χρόνο από τη Λάρισα που από χθές δίνει μάχη για τη ζωή του στο Παίδων και για τον 80χρόνο που πριν από λίγες ώρες έχασε τη ζωή στη Χαλκίδα στην προσπάθεια του να… ζεσταθεί…

Ανεξάρτητα από την λανθασμένη εικόνα που ίσως πολλοί μαχητές του πληκτρολογίου έχουμε, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές υπάρχουν πάνω από 1.000.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα και κάθε μέρα η αγαπημένη μας ΔΕΗ (ή όπως αλλιώς λένε αυτό το κωλοχανείο) κόβει σε χιλιάδες συνανθρώπους μας το ακριβότερο σε κόστος στα Βαλκάνια ρεύμα (και τις λοιπές εκβιαστικές παπαριές της πράσινης βλακείας του ΓΑΠ και της κλιματικής μπούρδας που πληρώνουμε στους λογαριασμούς)!

Ανάγοντας αυτά τα 1.000.000 νοικοκυριά στο γενικό πληθυσμό της χώρας μπορούμε να βγάλουμε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πάνω από 150.000 παιδιά ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα. Ακούγεται τρελό ε;
Εμένα να δείτε πως μου ακούστηκε όταν σήμερα συζητώντας αυτά τα θέματα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μου, γονέας που ασχολείται με το φιλόπτωχο και τις κοινωνικές δράσεις της ενορίας μας αποκάλυψε ότι 20 από τους 160 μαθητές του σχολείου μας ζουν χωρίς ρεύμα εδώ και μήνες… Και δεν είναι ούτε Πακιστανοί, ούτε Αφγανοί, αλλά ελληνόπουλα που οι γονείς τους έμεινα χωρίς εργασία και ζούν από την αλληλεγγύη που τους δείχνει ο κόσμος.
Κάποιοι γειτονιές ευτυχώς έχουν καταλάβει τι γίνεται σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται νεοσανελλάδα (δεν το αποκαλώ Ελλάδα γιατί η δική μου Ελλάδα δεν είναι έτσι) και του δίνουν με μπαλαντέζες τουλάχιστον ρεύμα για μια λάμπα να μπορούν να διαβάσουν τώρα που το σκοτάδι πέφτει νωρίς. Οι ακρυλικές κουβέρτες βγήκαν από τις ντουλάπες και δωρίστηκαν για να μπορούν να ζεσταθούν χωρίς να κινδυνεύουν.
Θα μου πείτε εύλογα, Ζαχαρία δεν τα ήξερες όλα αυτά. Φυσικά και τα ήξερα αφού είμαι ενεργό μέλος της τοπικής μου κοινωνίας και της γειτονίας μου, όμως ειλικρινά δεν περίμενα ότι το ποσοστό είναι πλέον τόσο μεγάλο, ότι ξεπέρασε το 10% του πληθυσμού τα άτομα που «ζούν» σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας.
Δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό, σε καλό πάντως αποκλείεται!
Έστω υπόψη ότι από Δευτέρα λένε οι «ειδικοί» ότι ο χειμώνας μπαίνει δυναμικά… Γι΄αυτό αφήστε το πολύ μπλαμπλά και τα μπινελίκια και βγήκε έξω να εντοπίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα και να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Βγάλτε από τις αποθήκες και τις ντουλάπες ότι σας περισσεύει και βάλτε ένα χεράκι να σώσουμε τους συμπατριώτες μας, γιατί αυτή η κυβέρνηση κοιτάει μόνον τους μετανάστες..
e-koutsobola.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook