5.11.16

Δύο θανάσιμοι κίνδυνοι για την Ελλάδα:Τουρκία και Tρόϊκα απειλούν την ασφάλεια της χώρας

Ένας θανάσιμος συνδυασμός απειλεί τη χώρα. Από τη μία είναι η τουρκική απειλή, που ημέρα με την...
ημέρα γίνεται όλο και πιο αισθητή το τελευταίο διάστημα, από την άλλη είναι η καθόλα ύποπτη πλέον επιμονή των δανειστών, αν κοπούν κι άλλα χρήματα από την Εθνική Άμυνα!
Την μεν τουρκική απειλή έχουμε τρόπο να την αντιμετωπίσουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τη δεύτερη, αυτή των δανειστών που θέλουν να τις κλείσουν, έχουμε το πολιτικό δυναμικό που επιτέλους θα μπορέσει να ενωθεί, έστω σ΄ ένα θέμα και να πει στους δανειστές ένα ΟΧΙ;
Η κατάσταση είναι δραματική και στο Αιγαίο, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος! Εκεί όπου οι υπάλληλοι των δανειστών αδυνατούν ή παριστάνουν πως αδυνατούν να καταλάβουν, ότι η οποιαδήποτε περικοπή στις ελληνικές ΕΔ σημαίνει διάλυση!
Για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση που συχνά τους αποδίδεται “δεν βγαίνουν τα νούμερα”!
Οι ελληνικές ΕΔ έχουν φθάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να κοπεί ούτε ένα σεντ, ούτε καν 1 ευρώ, από τους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων.
Χαρακτηρίζουμε πλέον ύποπτη την επιμονή των δανειστών, γιατί δεν χρειάζεται να ΄χει κάποιος τις σπουδές τους για να καταλάβει τα αυτονόητα. Αυτά που κι ένα παιδί νηπιαγωγείου κατανοεί:
• Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην πράξη κι όχι στα λόγια και τη θεωρία, στρατιωτική απειλή. Η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυάται την ασφάλεια μιας χώρας μέλους της όπως η Ελλάδα, αλλά “παίζει” με την Τουρκία και τον Ερντογάν. Ρίχνει στον Καιάδα μια χώρα μέλος της, στην οποία λειτουργεί έστω και με προβλήματα και παθογένειες η δημοκρατία και “κανακεύει” έναν δικτάτορα όπως ο Ερντογάν. Κουνά το δάχτυλο στην Αθήνα και απλά…ανησυχεί για τους χιλιάδες φυλακισμένους στην Τουρκία. Έπρεπε να συλληφθούν ακόμη και Κούρδοι βουλευτές για να εκφράσει η κ. Μογκερίνι, Επίτροπος για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα…την ανησυχία της. Δεν μιλάει η κυρία Μογκερίνι με τον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής της επιτροπής Μ.Κωσταράκο; Δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στη περιοχή και από τι απειλείται η Ελλάδα;
• Οι ΕΔ της χώρας λειτουργούν στα “κόκκινα” χρόνια τώρα. Με στελέχη να ζουν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω απ΄ αυτά. Με το ηθικό τους να διατηρείται σε αξιοπρεπή επίπεδο έχοντας ως μοναδικό “καύσιμο” το φιλότιμο.
Τα περισσότερα από τα οπλικά συστήματα έχουν σημαντικά προβλήματα συντήρησης. Ανταλλακτικά δεν υπάρχουν. Και πρώτα απ΄ όλα δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά τους. Οι ΕΔ λειτουργούν με κινητήριο μοχλό το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Αντί να ελαφρύνουμε το έργο τους, τους “φορτώσαμε” ΚΑΙ το τεράστιο θέμα των προσφύγων! Το οποίο έχουν άψογα διαχειριστεί. Τόσο άψογα που η κ. Μογκερίνι και οι υπόλοιποι Επίτροποι, μπορούν άνετα να απολαμβάνουν τις Βρυξέλλες χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες στην Γκραντ Πλας.
Επιπλέον οι ΕΔ συντηρούν ζωντανό τον κρατικό μηχανισμό. Έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τις αεροσιακομιδές ασθενών απ΄ όλη τη χώρα. Έχουν αναλάβει μέρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της περιφέρειας. Καλούνται να διαχειριστούν οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει, και ταυτόχρονα είναι διαρκώς σε επιφυλακή για να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων.
• Το ΝΑΤΟ ζητά περισσότερα για την άμυνα των κρατών μελών. Η Ελλάδα εξαιρείται;
Μετά απ΄ όλα αυτά νομίζουμε ότι δεν είναι υπερβολικό να χαρακτηρίζεται ύποπτη η στάση των δανειστών.
Αυτό που πρέπει βέβαια να μας απασχολεί δεν είναι τι ζητάνε και σε τι επιμένουν οι δανειστές. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι δικοί μας. Πως θα αντιδράσουν και πως θα αντιμετωπίσουν τους δυο θανάσιμους κινδύνους που απειλούν τη χώρα. Κοινή γραμμή δυστυχώς, δεν  υπάρχει προς το παρόν.
militaire.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook