1.12.16

ΚΟΣΤΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ – Ακριβό το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα – Πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Με το πρωθυπουργικό Gulfstream ταξίδεψε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κούβα για να παραστεί στις ....
εκδηλώσεις μνήμης μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μοναδικός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκε στην Αβάνα και η παρουσία του -αλλά και τα τετ α τετ με τον Ραούλ Κάστρο και τον Νικολάς Μαδούρο- σχολιάστηκαν ιδιαίτερα.
Αυτό που σίγουρα θα σχολιαστεί περισσότερο είναι το κόστος του ταξιδιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος  στην εφημερίδα «Τα Νέα», το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια!
Γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος: «(…) το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια».
Ο δημοσιογράφος σημειώνει επίσης πως «με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού».
Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρει πως, μεταξύ άλλων, μαζί με τον πρωθυπουργό, στην Κούβα ταξίδεψαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ελληνοκουβανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Νίνα Κασσιμάτη αλλά και ο Δημήτρης Καραμάνος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από ένα ρεπορτάζ της Λίνας Παπαδάκη για το protagon.gr και τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη για τα «admins του ΣΥΡΙΖΑ».
crashonline.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook