10.12.16

Σενάριο τρόμου: «Η Γη θα καεί» – Η ανακάλυψη που τρόμαξε τους επιστήμονες

Όσο διογκώνεται ο Ήλιος τόσο κινδυνεύει με αφανισμό η ανθρωπότητα.
Εάν το ανθρώπινο είδος καταφέρει να...
επιβιώσει από πυρηνικό πόλεμο, μετεωρίτες, επιδημίες, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς, τότε σίγουρα, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον οι επιστήμονες, θα αφανιστεί από τον Ήλιο, ο οποίος θα μας «καταπιεί», όταν ο όγκος του θα αυξηθεί κατά 100 φορές, πριν πεθάνει ωςλευκός νάνος.

Οι ειδικοί κατάφεραν να ρίξουν μια ματιά στο ζοφερό μέλλον του πλανήτη μας μετά την ανακάλυψη ενός αστεριού, το οποίο απέχει από την Γη 208 έτη φωτός, και έχει σε τροχιά έναν «πλανήτη που πεθαίνει».




Συγκεκριμένα, αστρονόμοι εξέτασαν το αστέρι L2 Puppis, το οποίο πριν 5 δισεκατομμύρια χρόνια έμοιαζε με τον δικό μας Ήλιο, όπως είναι σήμερα.

Ο καθηγητής Leen Decin, από το KU Leuven Ινστιτούτο Αστρονομίας, δήλωσε: «Σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, ο Ήλιος θα εξελιχθεί σε έναν κόκκινο γίγαντα, πάνω από εκατό φορές μεγαλύτερο από το τωρινό του μέγεθος. Θα υποστεί επίσης μια μεγάλη απώλεια μάζας μέσα σε έναν πολύ ισχυρό αστρικό άνεμο. Και τέλος, σε 7 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, θα αποτελεί ένα μικροσκοπικό λευκό νάνο», και συνέχισε λέγοντας ότι η τύχη του πλανήτη μας δεν είναι ξεκάθαρη, «ήδη ξέρουμε ότι ο Ήλιος μας μεγαλώνει και γίνεται πιο λαμπερός, και αυτό πιθανότατα να καταστρέψει κάθε είδος ζωής στον πλανήτη μας».
Πώς θα σωθεί όμως η Γη

Οι αστρονόμοι παρατήρησαν με το τηλεσκόπιο ALMA το αστέρι L2 Puppis , το οποίο είναι περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών. Μάλιστα το συγκεκριμένο άστρο πριν πέντε δισ. ήταν σχεδόν τέλειο δίδυμο του Ήλιου μας, με την ίδια μάζα που έχει αυτός σήμερα.

Το ένα τρίτο της μάζας αυτής, όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, χάθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του άστρου, όπως ακριβώς θα συμβεί και στον Ήλιο μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα αντικείμενο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το L2 Puppis, 300 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από το άστρο ή δύο φορές την απόσταση μεταξύ Ήλιου και Γης.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το αντικείμενο ήταν πλανήτης, η μελέτη του οποίου θα προσφέρει στους επιστήμονες την ευκαιρία να ρίξουν φως στις επιπτώσεις που θα έχει η εξέλιξη του Ήλιου στον δικό μας πλανήτη, όταν αυτός θα διογκωθεί πριν πεθάνει!
Πηγη newsbobm<


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook