29.12.16

«άντ’ από δω ρε ξεφτιλισμένοι»….

Όποιος ψήφισε ή ακολουθεί τους Συριζανελ, έχοντας χάψει το παραμύθι των συνθημάτων από το....
2012 και δώθε για «πάνω απ όλα αξιοπρέπεια» και για «υπερηφάνεια» μπορεί από χτες να φωνάξει χωρίς επιφύλαξη: «άντ’ από δω ρε ξεφτιλισμένοι». Του δίνει το δικαίωμα και ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην Κρήτη! Η κατάπτυστη επιστολή Τσακαλώτου κυρίως αυτόν εκφράζει και δεσμεύει.

Το άνοιγμα της επιστολής στη δημοσιότητα αποκαλύπτει και τα τέσσερα (4) σημεία, που ήθελε να κρύψει η κυβέρνηση από το λαό.

1. Τις δουλικές εκφράσεις της επιστολής, με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σέρνεται κυριολεκτικά στα παπούτσια των δανειστών, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι οι ανακοινώσεις του Eurogroup του Μαΐου και του Δεκεμβρίου βασίζονται στη συνεχή adherence (αφοσίωση, προσήλωση, υποταγή, πίστη,) των δεσμεύσεων του μνημονίου

Και για να μη μείνει αμφισβήτηση για την υποταγή των ραγιάδων δήθεν επαναστατών έρχεται και ο επίλογος, όπου ο περήφανος αντάρτης κομμουνιστής επαναστάτης υπουργός «ελπίζει» ότι «αυτές οι διευκρινίσεις θα διαβεβαιώσουν το Eurogroup πως είμαστε πλήρως δεσμευμένοι για να παραμείνουμε compliant (υπάκουοι, συνεργάσιμοι) στο πρόγραμμα, τόσο στην ουσία όσο και στη διαδικασία συνεργασίας με τους εταίρους».
Ώστε, οι επαναστάτες εκ του ασφαλούς όταν απευθύνονται σε αφελείς και τυφλούς Έλληνες, δηλώνουν υποταγή, υπακοή και πίστη όχι μόνο στο γράμμα, αλλά και στην ουσία του μνημονίου! Δηλαδή, δεν ακολουθούν με το στανιό το μνημόνιο, αλλά δηλώνουν εγγράφως ότι το πιστεύουν κι όλας!

Παρακολουθούσα με αναγούλα χτες διάφορους δημοσιογράφους, μίσθαρνα όργανα του συστήματος Συριζανελ, να διατείνονται από την τηλεόραση ότι η δουλικότητα και ο εξευτελισμός μιας χώρας από την εκπρόσωπό της κυβέρνηση δεν τους αγγίζει, αφού τα 1,6 εκατομ. συνταξιούχοι πήραν το βοήθημα- απάτη. Που θα τους πάρει πίσω η κυβέρνηση σε 8 μέρες διπλάσιο με τις περικοπές! Αυτοί που ξελαρυγγιάζονταν μέχρι υστερίας για την «αξιοπρέπεια», που είχε χάσει η χώρα πριν από το 2015 και που τη βρήκε με τους Συριζανελ, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ίχνος από δαύτη. Αντίθετα δείχνουν σερνάμενους αναξιοπρεπείς γυμνοσάλιαγκες, που ξέρουν μόνο από οπαδιλίκι και μισθουλάκο.
2. Η ρητή δέσμευση πρωθυπουργού και υπουργού στη δήλωση υποταγής ότι το βοήθημα- απάτη δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα και είναι εφ άπαξ παροχή αδειάζει διπλά τον πρωθυπουργό. Μια που τον διαψεύδει ότι πρόκειται για 13η σύνταξη και μία που δήλωνε με γενναιότητα από τα μπαλκόνια της Κρήτης ότι «δεν θα μας πουν οι ξένοι τι θα τα κάνουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού». Ε, οι ξένοι του λένε κι εκείνος χορεύει στο ρυθμό τους. Και υπογράφει!
3. Η κυβέρνηση παραιτείται από τη δυνατότητα να επιλέξει από πού θα κόψει δαπάνες σε περίπτωση εκτροχιασμού του προϋπολογισμού! Πού δηλαδή θα πέσει ο κόφτης. Δικαίωμα που είχε μέχρι σήμερα. Με την επιστολή- δήλωση δεσμεύεται να κάνει περικοπές αποκλειστικά από τις συντάξεις και από πουθενά αλλού!
4. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση δεσμεύεται να ρωτάει την τρόικα πρώτα και οχι απλώς να την ενημερώνει, όπως μεχρι σήμερα, για το τι θα κάνει τα πλεονάσματα από την υπερφορολόγηση. Οι κυβερνητικές διαρροές και η αναπαραγωγή από πολλούς ανεπαρκείς δημοσιογράφους ότι τα πλεονάσματα μπορούν να πηγαίνουν σε παροχές, αποπληρωμές, μαξιλαράκια ή μείωση φορολογίας είναι παραμύθι. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσυνεννόηση με την τρόικα κι αυτό δηλώνεται ρητά στην επιστολή υποταγής.
Οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν υπ όψιν πως ό,τι υπογράφει μια ελληνική κυβέρνηση δεσμεύει κάθε ελληνική κυβέρνηση. Επομένως, το κατάπτυστο κείμενο αναξιοπρέπειας και δουλικότητας Τσίπρα- Τσακαλώτου δένει τα χέρια κάθε κυβέρνησης στη διαχείριση των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού. Και τους στερεί το δικαίωμα, που είχαν και έχασαν οι ανεκδιήγητοι σημερινοί κυβερνήτες, να έχουν ένα περιθώριο επιλογής.
Η επιστολή κρύφτηκε από το λαό και τα κόμματα και δημοσιοποιήθηκε μόνο όταν διέρρευσε από τρίτη πηγή, για να κρυφτεί η δουλοπρέπεια της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και οι ακόμα πιο σκληρές δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Έσχατη υποκρισία η δήθεν ευθιξία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να μη δώσει την επιστολή νωρίτερα, γιατί λέει, δεν ήταν πρέπον απέναντι στους παραλήπτες της τροϊκανούς! Ενώ ήταν πρέπον που κινήθηκε πίσω από την πλάτη τους για το βοήθημα- απάτη! Ρε άντ’ από δω ξεφτιλισμένοι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook