15.12.16

Πώς υπέσκαψε o Μητσοτάκης τον Τσίπρα...

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η άτυπη ενημέρωση της ΝΔ για τις επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, στο...

περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης στις επαφές που είχε, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να αντικρούσει τις τρικλοποδιές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ με τη στήριξη των Ευρωσοσιαλιστών και της Κομισιόν, «παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη».

Την ίδια ώρα υιοθετούσε το επιχείρημα των σκληρότερων εκ των δανειστών – επί της ουσίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – κάνοντας λόγο για «μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης που ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δεύτερη αξιολόγηση».

Τι σημαίνει αυτό για να το κάνουμε ταληράκια;

Ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός, οποιοσδήποτε πρωθυπουργός δεν έχει σημασία, επιχειρούσε να αποκρούσει μία επίθεση όχι ενάντια στην κυβέρνηση αλλά ενάντια στη χώρα, με τη μη τήρηση μίας διεθνούς συμφωνίας με μονομερή ενέργεια του Σόιμπλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμιζε τα διαπιστευτήριά του, δίνοντας την εντύπωση πως γυρεύει ένα ξεροκόμματο εξουσίας.

Τι αναφέρει το σημείωμα της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermans, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Pierre Moscovici.

Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.

Τέλος, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης...

tribune.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook