21.1.17

Πρωτοφανής ανάλυση από το ΔΝΤ: «Θέλουμε να απολύεστε ομαδικά για να ξεκουράζεστε που δουλεύετε πιο σκληρά απ’όλους»

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΜΑΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Το ότι το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις και την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος που σημαίνει όχι απλώς το διπλασιασμό στο 10% του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις αλλά να μην υπάρχει κανένας περιορισμός, είναι γνωστό και δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που...
αποτελεί είδηση είναι η νέα «καταπληκτική» δήλωση του του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, διότι η νομοθεσία δεν είναι ευέλικτη για τις απολύσεις και έτσι το υφιστάμενο εργασιακό προσωπικό πιέζεται να αποδίδει περισσότερο»!
Δηλαδή τι μας είπε πάλι ο… άνθρωπας; Ότι πρέπει να απολυόμαστε ελεύθερα για να ξεκοραζόμαστε και λίγο
Πάντως έστωκαι έτσι παραδέχθηκαν οι δανειστές για πρώτη φορά ότι ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος και είναι στην ουσία ο «Κινέζος»της Ευρώπης.
Ως προς την αξιολόγηση τώρα όλα πλέον φαίνεται ότι θα κριθούν σε επίπεδο πολιτικής και όχι τεχνικής συμφωνίας που μεταξύ μας από την αρχή έτσι ήταν.
Αν το ΔΝΤ παραμείνει με το σημερινό του ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν βέβαιη η αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς. Εάν αποχωρήσει μπορεί να εφαρμοστεί ένα πιο ευέλικτο  σενάριο, με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, με διατήρηση συστήματος ουσιαστικής διοικητικής προέγκρισης.
Το όριο βρίσκεται σήμερα στο 5% και έως 30 απολύσεις για επιχειρήσεις με 150 εργαζόμενους, ενώ η σχετική κοινοτική οδηγία προβλέπει έως και 10% των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν 100-300 εργαζόμενους.
Για εξάλειψη του ορίου που ζητάει το ΔΝΤ μάλλον θα πρέπει να συγκρουστεί και με τους Ευρωπαίους εταίρους. Βέβαια για όλα αυτά θα πρέπει η κυρία Λαγκάρντ να ρωτήσει και κάποιον άλλον: Το Ν.Τραμπ.
pronews.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook