18.1.17

Όλα αλλάζουν λόγω Ν.Τραμπ: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στις ΗΠΑ και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για να αποφύγουν τον «διασυνοριακό φόρο»

 ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ήδη δίχως να έχει αναλάβει ακόμα επίσημα τα καθήκοντά του ο Ν.Τραμπ πέτυχε την αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ καθώς μεγάλες επενδύσεις ύψους 3,1 δισ. και 1 δισ. ανακοίνωσαν η Hyundai Μotor και η General Motors αντίστοιχα, για την βελτίωση των υποδομών τους στην αμερικανική επικράτεια μόλις προειδοποίηθηκαν  από τον Donald Trump για δασμολογικές επιβαρύνσεις στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Η General Motors ανακοίνωσε πως μέσω του επενδυτικού πλάνου της, θα δημιουργηθούν ή θα διατηρηθούν 1.500 θέσεις εργασίας.
Βέβαια η εταιρεία διαψεύδει ότι έκανε την επένδυση λόγω των προειδοποιήσεω του νεοεκλεγέντα προέδρου αλλα αυτό δεν ισχύει καθώς χρονικά το ανακοίνωσε αμέσως μετά την γνωστοποίηση των προθέσεών του. 
Η εταιρία το....
αναφέρει ως την καλύτερη επένδυση και φυσικά δημιουργείται το ερώτημα τότε γιατί δεν την έκανε τόσα χρόνια επί κυβερνήσεων Ομπάμα;
«Το γενικό πλάνο της εταιρίας είναι να κατασκευάζει εκεί που πουλάει» είπε ο γενικός διευθυντής, της GM, η οποία διαθέτει 40 κατασκευαστικά σημεία στη χώρα. «Είμαστε μια παγκόσμια εταιρία και θα συνεχίσουμε με αυτή τη λογική».
Ο Ν.Τραπμ εδώ και 15 ημέρες έχει μιλήσει για την πρόθεσή του για ένα μεγάλο «διασυνορικαό φόρο» καθώς η GM κατασκευάζει το μοντέλο Chevrolet Cruze στο Μεξικό όπου και βρίσκει πολύ φθηνά εργατικά χέρια
Το παράδειγμα της General Motors ακολουθεί και η Hyundai, η οποία ανακοίνωσε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στην αμερικανική αγορά, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τη παγκόσμια επιτυχία της εταιρίας μας».
«Η πενταετής επένδυση θα αυξήσει κατά 50% τις συνολικές επενδύσεις της στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές των υπαρχόντων εργοστασίων στην Τζόρτζια και την Αλαμπάμα και ίσως να εγκαινιάσουμε και ένα καινούργιο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση των προϊόντων».
Η επένδυση θα εστιάσει σε μελλοντικές τεχνολογίες όπως στα αυτοκινούμενα αμάξια και στη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Το θέμα είναι ότι ανακοινώσεις για επενδύσεις έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, η ιαπωνική Toyota η οποία ανακοίνωσε πενταετή επένδυση ύψους 10δισ. στις ΗΠΑ, ενώ η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων της τις μεσοδυτικές πολιτείες, δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας. Η Ford νωρίτερα μέσα στο μήνα ακύρωσε επένδυση 1,6 δισ. στο Μεξικό και προτίμησε την επένδυση 700 εκατομμυρίων σε μονάδα της στο Mίσιγκαν.
Αν όλα αυτά έγιναν μόνο με την ανακοίνωση προθέσεων τότε όντως οι Αμερικανοί έχουν να περιμένουν πολλά από το νέο πρόεδρο τους. Ο Ν.Τραμπ απλά επιστρέφει την συζήτηση στην απλή λογική. Ένας έθνος και οι πολίτες του ευημερούν όταν έχουν εθνική οικονομική πολιτκή.
Στην Παγκοσμιοποίηση ευημερούν μονάχα οι Ελίτ,ουδείς άλλος. Για αυτό και φοβούνται το Ν.Τραμπ διότι έχει δημιουργήσει ρεύμα επιστροφής στο έθνος-κράτος. Εάν το πείραμά του πετύχει θα αναγκαστούν να αλλάξουν όλοι.
http://www.pronews.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook