2.2.17

ΙΜΙΑ 1996: Η νύχτα που η τουρκική φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ κινδύνευσε σοβαρά από τα “Παναγοπουλάκια”!

Προσθήκη λεζάντας
Βουλευτής του κόμματος Ερντογάν έγραψε χθες στο twitter του ότι το 1996 στην κρίση των Ιμίων, η τότε πρωθυπουργός Τσιλέρ, είχε δώσει εντολή στον τότε αρχηγό του ναυτικού να βυθίσει τα πλοία του Ελληνικού Στόλου! Ο τούρκος ναύαρχος …
δείλιασε, όπως έγραψε! Δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα ο Τούρκος βουλευτής. Να του τα μάθουμε…

Οι μονάδες του τουρκικού στόλου ήταν στοχοποιημένες από το ΠΝ. Αυτό έχει ειπωθεί αρκετές φορές και από κανέναν δεν έχει διαψευστεί. Η ιστορία που δεν είναι ευρέως γνωστή είναι αυτή με την “στοχοποίηση” της τουρκικής φρεγάτας ΓΙΑΒΟΥΖ, ναυαρχίδας των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στα Ίμια.

Εκείνη τη νύχτα της 30ης προς 31ης Ιανουαρίου η φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ έπλεε γύρω από τα Ίμια. Απέναντί της κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής μεγάλες μονάδες του δικού μας Στόλου. Τόσο κοντά που τα οπλικά συστήματα των φρεγατών δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν! Μόνο που οι Έλληνες φημιζόμαστε για την …εφευρετικότητά μας. Κι εκείνη τη νύχτα αυτό αποδείχτηκε.
Στην περιοχή των Ιμίων “βεντούζα” στη φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ ήταν τα … “Παναγοπουλάκια”! Τα παράκτια περιπολικά μας απείλησαν άμεσα τη ΓΙΑΒΟΥΖ με μεγάλη ζημιά!Πως;

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν εξοπλισμένο με …ΠΑΟ. Μικρά κι ευέλικτα σκάφη έπλεαν πότε στη πλώρη και πότε στη πρύμνη της ΓΙΑΒΟΥΖ ,έχοντας μονίμως στραμμένα τα ΠΑΟ επάνω της. Ανέμεναν μια εντολή για να πυροδοτήσουν και ν΄ανοίξουν μια πολύ ωραία…τρύπα στη ΓΙΑΒΟΥΖ που μπορεί να μη τη βούλιαζε αλλά θα την έβγαζε εκτός επιχειρήσεων.

Η εντολή δεν ήρθε ποτέ! Όπως και πολλές άλλες. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα της ΓΙΑΒΟΥΖ πέρασαν αρκετές ώρες αγωνίας.

Είναι μια από τις πολλές ιστορίες που αποδεικνύουν ότι εκείνη τη νύχτα δεν “μετρούσαν” περισσότερο τα σίδερα, αλλά οι ψυχές και το μυαλό. Στα δύο τελευταία υπερέχουμε πάντα.
>militaire.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook