2.2.17

Οι Βρετανοί που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος λένε στη Μέι να μην πουλήσει αεροπλάνα στην Τουρκία

Βρετανοί εθελοντές που μάχονται ως αντάρτες στις γραμμές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του...
Λαού (YPG) στη Συρία, καταδίκασαν τη συμφωνία 100 εκ. λιρών της κυβέρνησής τους με το καθεστώς Ερντογάν που αφορά προμήθεια βρετανικής κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.
Οι Βρετανοί εθελοντές, που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσαν απευθυνόμενοι στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η Τουρκία τους μόνους που βομβαρδίζει είναι τους Κούρδους κι εάν είναι κάποιοι χρειάζονται υποστήριξη αυτοί είναι οι Κούρδοι μαχητές.
«Είμαι αηδιασμένος από το πώς ο Γιλντιρίμ δήλωσε πώς προετοιμάζονται να εκκαθαρίσουν τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος -το οποίο [οι Τούρκοι] υποστήριξαν- και τις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι του YPG. Το YPG δεν βρίσκεται σε καμία [τρομοκρατική λίστα] και χωρίς το YPG το Ισλαμικό Κράτος θα είχε φτάσει μέσα στην Τουρκία», δήλωσε ο Βρετανός πρώην εθελοντής Τζο Άκερμαν μιλώντας στο ARA News.
«Χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Συρία [ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος] ως κάλυψη για να επιτεθούν στους Κούρδους. Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι να εξολοθρεύσει τους Κούρδους», πρόσθεσε ο Άκερμαν.
Ο Μάσερ Γκίφορντ, επίσης Βρετανός πρώην εθελοντής των YPG, που παραμένει ενεργός ως ακτιβιστής ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είπε με τη σειρά του στο ARA News ότι οι τουρκικές δηλώσεις είναι «επικίνδυνες».
«Είναι σημαντικό να μη γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας τέτοια επικίνδυνα και αποσταθεροποιητικά σχόλια. Οι Κούρδοι βοήθησαν να δημιουργηθούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που είναι η μοναδική δημοκρατική, πολυεθνική δύναμη στη Συρία».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και ακόμα και η Βρετανία συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με τις SDF τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία αναμιγνύει στον πόλεμο της Συρίας τα δικά της τοπικά προβλήματα», εξήγησε ο Γκίφορντ μιλώντας στο ARA News.
«…η Τουρκία απειλεί [τις SDF] τη μόνη δύναμη που μπορεί να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος γρήγορα και να αποκατασταθεί η ειρήνη», πρόσθεσε.
Ο Τζακ Χολμς, ο οποίος μάχεται αυτή τη στιγμή στη Συρία με τις SDF και τους Κούρδους, τόνισε στο ARA News ότι οι Τούρκοι μόνο Κούρδους σκοτώνουν και όσοι υποστηρίζουν την Τουρκία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των δυτικών εθελοντών που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Αυτή [η Τερέζα Μέι] έκανε μια συμφωνία με τον φασίστα δικτάτορα [Ερντογάν], πουλώντας του αεροπλάνα και προφανώς βόμβες. Αυτά πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στους Κούρδους και πιθανώς εναντίον μου. Η Τουρκία βομβάρδισε τους Κούρδους στην περιοχή της Μανμπίτζ πολλές φορές».
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook