9.2.17

Απελπισμένος πατέρας έφερε στο νοσοκομείο όπλο και εμπόδισε τους γιατρούς να βγάλουν τον ετοιμοθάνατο γιο του από την μηχανική υποστήριξη

Το έγκλημα ενός πατέρα έγινε ένα θαύμα που τους άφησε όλους άφωνους.

Στις αρχές του 2015, ένας απεγνωσμένος πατέρας εισέβαλλε με το όπλο του στο...
νοσοκομείο που βρισκόταν ο γιος του σε κωματώδη κατάσταση για να εμποδίσει τους γιατρούς να βγάλουν το γιο του από τη μηχανική υποστήριξη.

O George Pickering III έπαθε εγκεφαλική συμφόρηση και κατέληξε να συντηρείται στη ζωή μέσω μηχανημάτων. Ο πατέρας του όμως ήταν αδιάλλακτος. Θα έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να αναρρώσει κάποτε ο γιος τους.

“Έλεγαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ένα φυτό,” λέει ο πατέρας Pickering II.






Πιστεύοντας ότι ο Pickering III δεν θα κατάφερνε ποτέ να συνέλθει από το κώμα, οι γιατροί αποφάσισαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα σταδιακά, αν και ο πατέρας ισχυριζόταν πως κάτι τέτοιο γίνεται γρήγορα.

Για την ακρίβεια, ενώ ήταν ακόμα σε μηχανική υποστήριξη, το προσωπικό του νοσοκομείου άρχισε να κανονίζει τις λεπτομέρειες για την μεταμόσχευση των οργάνων του, καθώς ο νεαρός ήταν δότης. Ο πατέρας του όμως δεν συμφωνούσε.


“Ήξερα πως αν είχα 3 με 4 ώρες στη διάθεσή μου εκείνο το βράδυ, θα μπορούσα να ξέρω αν ο George ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Απλά ήξερα ότι χρειαζόμουν λίγο χρόνο μαζί του.” λέει ο Pickering III.





Ο δεσμός ανάμεσα σε γιο και πατέρα ήταν ιδιαίτερα ισχυρός.

Για να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο με το γιο του, ο Pickering III έκανε κάτι ακραίο. Εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με όπλο, απειλώντας τους πάντες προ κειμένου να μην διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη που κράταγε το γιο του στη ζωή. Αμέσως, η ασφάλεια έσπευσε να διαπραγματευτεί με τον απελπισμένο πατέρα, ο οποίος τελικά απλά αφοπλίστηκε από τον άλλο γιο του. Όλη αυτή την ώρα όμως συνέβαινε κάτι περίεργο. Φαίνεται πως ο πατέρας πήρε το σημάδι που περίμενε.

“Ο George μου έσφιξε το χέρι 3 με 4 φορές συνεχόμενες,” είπε. Μόλις ένιωσε τα αγγίγματα του γιου του παραδόθηκε στην αστυνομία.

“Μπορεί να έχει παραβεί το νόμο, αλλά το έκανε για τους σωστούς λόγους. Είμαι τώρα εδώ, ζωντανός ξανά, χάρις σε αυτό,” λέει ο νεαρός George Pickering III μήνες αργότερα.

“Ήταν η αγάπη. Το καθήκον ενός γονιού να προστατεύσει τα παιδιά του. Κι αυτό έκανε. Ό,τι καλό με έκανε άντρα είναι επειδή αυτός ο άντρας κάθεται σήμερα δίπλα μου.”

Ο πατέρας έχει εκτίσει την ποινή του και αθωώθηκε για κάποια από τα αδικήματα. Η οικογένεια προσπαθεί να αφήσει πίσω το περιστατικό, αλλά δεν μπορούν και να μην νιώθουν πόσο παράξενα είναι όλα αυτά που προκάλεσαν το θαύμα κι έχουν σήμερα πίσω στη ζωή τον γιο τους.

διαφορετικό


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook