11.2.17

Η ελευθερία του λόγου στο στόχαστρο της Νέας Τάξης

Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ
έκανε λόγο για σωρεία ψευδών ειδήσεων που σκοτώνουν τα μυαλά των ανθρώπων και κάλεσε τις κυβερνήσεις να ηγηθούν σε καμπάνιες πληροφόρησης για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων.
Τόνισε: «Περνούμε μία....
περίοδο στην οποία, ατυχώς, κάποιοι από αυτούς που κερδίζουν είναι άνθρωποι που περνούν τον χρόνο τους προσπαθώντας να πάρουν τα περισσότερα κλικ, όχι να πουν περισσότερες αλήθειες», μιλώντας στην Telegraph και πρόσθεσε «Αυτό σκοτώνει τα μυαλά των ανθρώπων κατά κάποιο τρόπο».
Σημείωσε ακόμη ότι «Όλοι εμείς στις τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια εργαλεία που θα βοηθήσουν να μειωθεί ο όγκος των ψευδών ειδήσεων. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να «πατήσουμε» την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και τον αναγνώστη», ενώ παραδέχθηκε πως οι εταιρίες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.
Μάλιστα, τάχθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον του ηγέτη της Παλαιάς Τάξης στην Αμερική Ντόναλντ Τραμπ, κατακρίνοντας την αντιμεταναστευτική του πολιτική: «Η Apple ιδρύθηκε από τον γιο ενός μετανάστη και δεν θα υπήρχε χωρίς τη μετανάστευση. Αν στεκόμαστε και δεν πούμε τίποτα, είναι σαν να συμφωνούμε. Η Apple δεν θα υπήρχε χωρίς τη μετανάστευση. Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα για εμάς… αντιστεκόμαστε, δεν καθόμαστε στη σιωπή.
Ο Steve ήταν γιος μετανάστη (γεννήθηκε στη Συρία). Η εταιρεία έχει μετανάστες που αποτελούν το κλειδί της καινοτομίας της. Εξαρτάται από την ποικιλομορφία… τη διαφορετικότητα της σκέψης, και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις… είναι ένα μωσαϊκό που παίρνει ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικές απόψεις που είναι ικανοί να δημιουργήσουν τα καλύτερα προϊόντα».
el.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook