1.2.17

Δημοσκόπηση: Σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών υποστηρίζουν το διάταγμα Trump

© AP Photo/ John Locher Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία αρχείου.
Η αντίδραση στην απόφαση του Trump για την άμυνα των  ΗΠΑ  κατά της τρομοκρατίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 1η Φεβρουαρίου – RIA Novosti, Alexei Bogdanovsky. H Αμερικανική κοινωνία χωρίστηκε για το...
θέμα της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου  των πολιτών των επτά χωρών, το  οποίο εισήγαγε ο  πρόεδρος, Donald Trump, αλλά οι υποστηρικτές της απαγόρευσης είναι ακόμη περισσότεροι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της κοινής γνώμης από την  Reuters / Ipsos.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέγραψε το διάταγμα «Σχετικά με την προστασία της χώρας από την είσοδο ξένων τρομοκρατών», το  οποίο  απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για 90 ημέρες για τους πολίτες από επτά χώρες (Ιράν, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία και το Σουδάν), καθώς και αναστέλλει  τη λήψη τυχόν προσφύγων  για  120 ημέρες και απαγορεύει επ ‘αόριστον την υποδοχή των προσφύγων από τη Συρία. Το διάταγμα προκάλεσε διαδηλώσεις και νομικές διαφορές.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ερωτηθέντων συμφωνούν με το διάταγμα Trump, 41% διαφωνούν, το 10%  είναι  αναποφάσιστοι.
Η διαίρεση αυτή είναι σχεδόν ακριβώς κατά μήκος των κομματικών γραμμών. Έτσι, το 53% των Δημοκρατικών διαφωνούν με το  διάταγμα του Trump, και το 51% των Ρεπουμπλικανών, αντιθέτως, υποστηρίζει σθεναρά το διάταγμα.
Επιπλέον, το 31% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς, ενώ το 26% δήλωσε ότι η ασφάλειά τους έχει επιδεινωθεί με την υπογραφή του διατάγματος. Επίσης, 38% πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ δείχνουν ένα καλό παράδειγμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ το 41% πιστεύει ότι με αυτό δείχνουν το κακό παράδειγμα.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες χριστιανοί δεν χρειάζεται να παρέχουν ειδικές συστάσεις σε σχέση με τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες.  Ο Trump είπε ότι ακόμη και σε συνθήκες του μορατόριουμ για την υποδοχή των προσφύγων οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να φιλοξενήσουν τους χριστιανούς πρόσφυγες από τη Συρία.
Η έρευνα διεξήχθη 30 έως 31 Ιανουαρίου  σε όλες τις 50 πολιτείες, οι ερωτώμενοι που συμμετείχαν ήταν  1201. Το στατιστικό περιθώριο σφάλματος δειγματοληψίας συν ή πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες για το σύνολο των ερωτηθέντων και συν ή μείον 5 ποσοστιαίες μονάδες για τους εκπροσώπους του ενός ή του άλλου κόμματος.
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook