12.3.17

Τελικά υπάρχει μυστικό σχέδιο για Grexit- Γιατί αρνείται να το δημοσιοποιήσει ο Π.Μοσκοβισί

«ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ»
Επτασφράγιστο μυστικό θα παραμείνει το... σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίπτωση ενός Grexit. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, προς την Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ, που είχε απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Χαρακτηριστικά ο κος Μοσκοβισί, αφήνει να εννοηθεί ότι οι συνέπειες για την ΕΕ θα ήταν τρομακτικές όπότε καλύτερα να μην τις γνωρίζουν πολλοί…
Το σχέδιο για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φέρεται να κρατάει κρυμμένο στο γραφείο του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Σε απάντησή του, ο Πιερ Μοσκοβισί παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, πλην όμως αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε τριγμούς στην Ευρωζώνη.
«Το αίτημά σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι το διά ταύτα της απάντησης του Ευρωπαίου επιτρόπου προς την πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Κομισιόν στις 29 Ιανουαρίου τη δημοσιοποίηση του σχεδίου που είχε εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το καλοκαίρι του 2015 για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Για εμάς το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα όταν οι πολίτες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα θέματα που αφορούν το μέλλον τους», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου στην, σχολιάζοντας την απάντηση Μοσκοβισί.
«Οταν η γνώση λείπει, τότε καλλιεργείται η σπέκουλα, ο φόβος και ο λαϊκισμός και μένουμε να παρακολουθούμε μέρα με την μέρα το πριόνισμα του ευρώ και την άνοδο της υποστήριξης της δραχμής», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου.
Μέρη του σχεδίου είχαν παρουσιαστεί στη δραματική συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων λίγα 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και πρόβλεπαν μεταξύ άλλων έκτακτα σχέδια ασφάλειας των συνόρων, έκτακτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και σχέδιο εκκένωσης των πολιτών της ΕΕ που θα εγκλωβίζονταν στην χώρα σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής και αστάθειας που θα προκαλούσε το Grexit.
Η επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου είχε σταλεί στον απόηχο των δηλώσεων του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής και της επαναφοράς των σεναρίων περί Grexit από μερίδα του διεθνούς Τύπου.
ΟΕυρωπαίος επίτροπος «υπονοεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit είναι τόσο τρομακτικές που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επέφερε ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για το σύνολο του οικοδομήματος του κοινού νομίσματος».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέρη του σχεδίου προέβλεπαν σχέδια ασφάλειας των συνόρων, πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας και σχέδιο εκκένωσης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εγκλωβίζονταν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook