1.4.17

«Όχι» σε θεματική εβδομάδα και «έμφυλες ταυτότητες», στα σχολεία των Χανίων και όχι μόνο

Η ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τις αποφάσεις των συναδέλφων σε όσα σχολεία έχουν πάρει αποφάσεις με...
πρακτικά, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην υλοποιήσουν το περιεχόμενο των εγκυκλίων του υπουργείου για θεματική εβδομάδα, δημιουργικές εργασίες και μαθητεία.
Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού και των σχολικών συμβούλων να μας πείσουν για την επιστημονική και μαθησιακή αξία αυτών των επιλογών, οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς στόχους.
Άλλωστε, οι δηλώσεις του υπουργού στη βουλή, όπου συνέδεσε την οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.
Τα Χανιά δεν είναι η εξαίρεση! Δεκάδες ΕΛΜΕ πανελλαδικά  έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και τα σχολεία το ένα μετά το άλλο αρνούνται να υλοποιήσουν τις εγκυκλίους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Γαβρόγλου αναγκάστηκε να μιλήσει για μια ακόμα φορά για υποχρεωτικότητα.
Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι το ίδιο «υποχρεωτική» παρουσιαζόταν και η αξιολόγηση από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου, αλλά το εκπαιδευτικό κίνημα μπλόκαρε και κατάργησε στην πράξη την όποια «υποχρεωτικότητα». Τέλος, το ίδιο «επιστημονική» παρουσιαζόταν και η «τράπεζα θεμάτων» πριν λίγα χρόνια, ώσπου να αποδειχθεί στην πράξη ότι ο μόνος στόχος της ήταν να μειώσει τους μαθητές που φοιτούσαν στα ΓΕΛ.
Η ΕΛΜΕ Χανίων, καλύπτοντας πολιτικά, νομικά και συνδικαλιστικά τους συλλόγους,  χαιρετίζει τις αποφάσεις για μη υλοποίηση της θεματικής εβδομάδας με πρακτικό στα εξής σχολεία του νομού:
1) 1ο Γυμνάσιο Χανίων 2) 4ο Γυμνάσιο Χανίων 3) 5ο Γυμνάσιο Χανίων 4) 7ο  Γυμνάσιο Χανίων 5) 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου 6) Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Καθώς και τις αποφάσεις για μη υλοποίηση της εγκυκλίου για τις Δημιουργικές Εργασίες με πρακτικό στα εξής ΓΕΛ:
1)    ΓΕΛ Κισσάμου 2)    ΓΕΛ Παλαιόχωρας 3)    2ο ΓΕΛ Χανίων 4)    3ο ΓΕΛ Χανίων 5)    4ο ΓΕΛ Χανίων 6)    ΓΕΛ Κολυμβαρίου 7)    ΓΕΛ Σούδας
Και καλεί:
1)    τους συλλόγους που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις να στείλουν, ει δυνατόν, τα πρακτικά τους στο mail της ΕΛΜΕ (elmechanion@gmail.com)
2)    όσους συλλόγους έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και δεν έχει ενημερωθεί η ΕΛΜΕ, να στείλουν ενημερωτικό στο mail της ΕΛΜΕ, ώστε να ανανεώνεται η λίστα των σχολείων και
3)    όσους συλλόγους δεν έχουν πάρει απόφαση, να συνεδριάσουν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην νέα προσπάθεια του υπουργείου να διαλύσει το δημόσιο σχολείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο Πρόεδρος                        Η  Γ. Γραμματέας Β. Λιόντος                              Δ. Κιντή
pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook