28.4.17

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ;

Ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα θέλει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και αποφυγή επίσημης χρεοκοπίας (ανεπίσημα φυσικά έχουμε χρεοκοπήσει) και το άλλο θέλει έξοδο από το ευρώ και ενδεχομένως στάση πληρωμών ή και μονομερές κούρεμα του χρέους (που θα σημάνει αυτόματα και επίσημη χρεοκοπία).
Στην πραγματικότητα, εκείνο που θέλει το πρώτο στρατόπεδο,
στο οποίο ...
ανήκει ολόκληρο το παρασιτικό πολιτικοοικονομικό σύστημα και η πνευματική ηγεσία, δηλαδή όλες οι ελίτ της χώρας, μαζί με τους βολεμένους, δεν είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά η αποφυγή της επίσημης χρεοκοπίας που ενδεχομένως προκαλέσει η έξοδος από το ευρώ. Γιατί αυτό;
Για τον απλούστατο λόγο, γιατί τότε θα κινδυνεύσουν με κατασχέσεις, από τους δανειστές, δικαιώματα και τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Δηλαδή όλων αυτών των δισεκατομμυρίων που λείπουν από τη χώρα και είναι σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η ελληνική δημόσια περιουσία, που είναι στο εξωτερικό, κατάσχεται έτσι κι αλλιώς και μάλιστα ευκολότερα τώρα με το αγγλικό δίκαιο. Κινδυνεύουν όμως, με νομικές διαδικασίες εναντίον τους, από τους δανειστές και δικαιώματα ή τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, καθόσον οι πολίτες θεωρούνται μέτοχοι του ελληνικού κράτους. Ειδικά, σε ότι αφορά τα χρέη της Ελλάδας προς τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι προς ιδιώτες, οι δεσμεύσεις των δικαιωμάτων και καταθέσεων που είναι στην επικράτειά τους, από τα ίδια τα κράτη αυτά, είναι σαφώς πιο εύκολη.
Τώρα λοιπόν θα συνειδητοποιείς αναγνώστη, γιατί οι ελίτ της χώρας, υποβάλλουν εσένα σε εξαθλίωση, με τα απάνθρωπα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Απλά για να αποφύγουν τη χρεοκοπία και την απώλεια των (ενδεχομένως) κλοπιμαίων που έχουν οι ίδιες αυτές ελίτ στο εξωτερικό.
Τώρα λοιπόν ξέρεις γιατί υποφέρεις. Συνέχισε, είσαι σε καλό δρόμο….
ΥΓ1. Πάντως πολλοί καταθέτες στο εξωτερικό, έχουν φοβηθεί και έχουν εξαφανίσει τα χρήματά τους από την Ευρώπη κυρίως προς φορολογικούς παραδείσους. Δεν ξέρω όμως πόσο τυχαία είναι κάτι papers, που εμφανίζονται «ξαφνικά» και μοιάζουν με μηνύματα προς τις ελίτ, για να κρατήσουν το λαό καθηλωμένο.
ΥΓ2. Θα έχετε αντιληφθεί προφανώς όλοι, ότι κάθε φορά που κερδίζουν οι δυνάμεις της ολιγαρχίας στην ΕΕ και αποφεύγονται περιπέτειες για το ευρώ και την ΕΕ, αυτές οι ελίτ αισθάνονται ανακούφιση και το δείχνουν μάλιστα δημόσια. Αντίθετα μάχονται κάθε δύναμη που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ΕΕ και του ευρώ και φυσικά τα συμφέροντά τους.
hassapis-peter


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook