2.4.17

Το Grexit σήμερα πιθανό όσο ποτέ άλλοτε

Θεόδωρος Κατσανέβας
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι σήμερα περισσότερο πιθανή όσο ποτέ άλλοτε. Οχτώ χρόνια ευρωμνημονιακής...
τραγωδίας ήταν και είναι αρκετά για να δείξουν σε όσους σκέφτονται λογικά ότι, αυτό το κακό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα και εδώ όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πλέον σαρωτικά ανερχόμενο, Οι απαιτήσεις των δανειστών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής της οικονομίας και του ελληνικού λαού. Η εναλλαγή «σωτήρων» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ μέσα στην ευρωκόλαση δεν πείθει πλέον. Και οι «τσόντες» των σωτήρων που δημιουργεί το ευρωκαθεστώς για να συντηρήσει την κυριαρχία του, βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης.
Την επιλογή του Grexit προωθούν οι Εταίροι μας και ειδικότερα το Βερολίνο.Η διακήρυξη της Ρώμης στις 25 Μαρτίου με την ευκαιρία των 60 χρόνων απο την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία της Ένωσης των πολλών ταχυτήτων, όπου η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να ανήκει στην ουρά αυτού του δρόμου. Στο τέλος του τρέχοντος καλοκαιριού η χώρα μας πρέπει να καταβάλλει χρέη ύψους 7,9 δις, κάτι που είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Και τώρα δεν θα υπάρχει η επιμονή της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, όπως έγινε με την παρέμβαση Ομπάμα το καλοκαίρι του 2015  για να βρεθεί λύση.
Οι εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, δεν επιτρέπουν στην κυβερνώσα παράταξη της Αγκέλα Μέρκελ να προχωρήσει σε ρυθμίσεις του ελληνικού χρέους, με δεδομένο ότι και οι καταστατικές διατάξεις της ευρωζώνης δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.  Και τέλος και ίσως πιο σημαντικό από όλα τα άλλα, ο Ντόναλντ Τράμπ βλέπει απόλυτα εχθρικά τη γερμανοποίηση της Ευρώπης και την ίδια την ευρωζώνη.Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και το πρόβλημα του χρέους να το λύσει η Γερμανία.
Η σημερινή Ουάσιγκτον συμμαχεί με τον προαιώνιο εχθρό τη Ρωσία, λιθοβολώντας την παγκοσμιοποίηση, τις αγορές και τη Νέα Τάξη που υποστηρίζουν η νεοπαγής αφύσικη συμμαχία της ιμπεριαλιστικής- καπιταλιστικής Γερμανίας με την μετακαπιταλιστική-κουμουνιστική Κίνα ! Οι ανατροπές στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, η οικονομική λαίλαπα και η Γερμανική κατοχή που συνοδεύoυν το ευρώ βρίσκονται στο τέλος τους. Όσο νωρότερα το καταλάβουν όλοι τόσο το καλύτερο για τη χώρα μας.
Η Ελλάδα σε δύο παγκόσμιους πολέμους βρέθηκε στο πλευρό των νικητών συμμάχων ενάντια στη Γερμανία. Τώρα, στον επερχόμενο τρίτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο απέναντι στον άξονα Γερμανίας-Κίνας, εμείς οφείλουμε να συμπαραταχθούμε με τους συμμάχους όπως και στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Μ. Βρετανία και πιθανώς και με Γαλλία και Ιταλία. Αυτή τη φορά οι Γερμανοί και οι Γερμανοτσολιάδες θα πληρώσουν όσο γίνεται πιο ακριβά το μάρμαρο.
odosdrachmis.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook