9.5.17

Βαρουφάκης: Στο δημοψήφισμα του 2015 ο Τσίπρας αντέστρεψε την εντολή του ελληνικού λαού

«Ήταν η πιο απογοητευτική στιγμή της ζωής μου, όπως και πολλών ανθρώπων και στην Ελλάδα και... έξω από τη χώρα μου, που ανέμεναν την εκπλήρωση των υποσχέσεών μας», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης.
Σκληρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον  ενημερωτικό ιστότοπο Nodal της Λατινικής Αμερικής.
Εάν δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας είμαστε καταδικασμένοι από την ιστορία να τα επαναλαμβάνουμε, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 επί της πρότασης Juncker για το νέο πρόγραμμα διάσωσης, ως τις πιο απογοητευτικές στιγμές στη ζωή του.
«Οι Έλληνες έδειξαν σημάδια της μεγάλης αξιοπρέπειας, όταν το 62% των ψηφοφόρων είπε όχι στις απαιτήσεις που επιβάλλονταν από τους διεθνείς πιστωτές, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες», αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών.
«Εκείνο το βράδυ, η κυβέρνησή μας, μέσω του πρωθυπουργό υλοποίησε  μια απόφαση εντελώς διαφορετική από την εντολή του ελληνικού λαού και  παραιτήθηκα.
Ήταν η πιο απογοητευτική στιγμή της ζωής μου, όπως και πολλών ανθρώπων και στην Ελλάδα και έξω από τη χώρα μου, που ανέμεναν την εκπλήρωση των υποσχέσεών μας», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης.
Οι εχθροί δεν βρίσκονται μόνο στο κεφάλαιο ή μόνο στο διεθνές νομισματικό σύστημα, δεν βρίσκονται στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για το γεγονός, πως δεν έχει επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. www.bankingnenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook