6.7.17

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΜΑΧΑΙΡΙΑ στους ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΜΑΧΑΙΡΙΑ στους ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ = ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ)
Με υπογραφή… Τσίπρα
Μαθαίνω πως έχει πάρει τον δρόμο της προς την Ουάσιγκτον και το γραφείο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η επιστολή προθέσεων (Letter of Intent) της...
ελληνικής κυβέρνησης που συνοδεύει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ (Memorandum of Economic and Financial Policies – MEFP) και βεβαίως το αίτημα για το νέο δάνειο ύψους έως 2 δισ. ευρώ.
nnn
Η επιστολή, που θα αναφέρεται, όπως εγκύρως πληροφορούμαι, στις ελληνικές δεσμεύσεις για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα υπογράφεται εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) – έτσι θα πρέπει να γίνει, μου είπε ανώτατη τραπεζική πηγή. Να σας τονίσω πως είναι το πρώτο επίσημο κείμενο προς το ΔΝΤ που φέρει την υπογραφή Τσίπρα, καθώς το αίτημα για νέο δάνειο που είχαμε απευθύνει τον Ιούλιο του 2015 στο Ταμείο, υπογραφόταν μόνον από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
nnn
Αυτή η εξέλιξη μάλλον δεν θα χαροποιήσει τον προσωπικό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, να σας υπενθυμίσω πως ο Μαδούρο είχε στείλει λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στον έλληνα πρωθυπουργό και «μια μεγάλη αγκαλιά στον ελληνικό λαό» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
nnn
«Μη φοβάστε, Ελληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε τον ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών».
nnn
Στο ίδιο μήνυμα ο Μαδούρο ανέφερε: «Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Ολα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πως ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πως σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
nnn
Λοιπόν, δύο χρόνια μετά ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνον δεν σπάει, όπως υποσχέθηκε, τα δεσμά με το ΔΝΤ, αλλά στέλνει επιστολή προθέσεων για να έρθει πιο κοντά σε αυτό… Απλώς για να μην ξεχνιόμαστε! ΒΗΜΑτοδότης
hellasforce.com
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ = ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ) Με υπογραφή… Τσίπρα Μαθαίνω πως έχει πάρει τον δρόμο της προς την Ουάσιγκτον και το γραφείο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η επιστολή προθέσεων (Letter of Intent) της ελληνικής κυβέρνησης που συνοδεύει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ (Memorandum of Economic and Financial Policies – MEFP) και βεβαίως το αίτημα για το νέο δάνειο ύψους έως 2 δισ. ευρώ. nnn Η επιστολή, που θα αναφέρεται, όπως εγκύρως πληροφορούμαι, στις ελληνικές δεσμεύσεις για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα υπογράφεται εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) – έτσι θα πρέπει να γίνει, μου είπε ανώτατη τραπεζική πηγή. Να σας τονίσω πως είναι το πρώτο επίσημο κείμενο προς το ΔΝΤ που φέρει την υπογραφή Τσίπρα, καθώς το αίτημα για νέο δάνειο που είχαμε απευθύνει τον Ιούλιο του 2015 στο Ταμείο, υπογραφόταν μόνον από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. nnn Αυτή η εξέλιξη μάλλον δεν θα χαροποιήσει τον προσωπικό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, να σας υπενθυμίσω πως ο Μαδούρο είχε στείλει λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στον έλληνα πρωθυπουργό και «μια μεγάλη αγκαλιά στον ελληνικό λαό» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: nnn «Μη φοβάστε, Ελληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε τον ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών». nnn Στο ίδιο μήνυμα ο Μαδούρο ανέφερε: «Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Ολα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πως ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πως σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». nnn Λοιπόν, δύο χρόνια μετά ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνον δεν σπάει, όπως υποσχέθηκε, τα δεσμά με το ΔΝΤ, αλλά στέλνει επιστολή προθέσεων για να έρθει πιο κοντά σε αυτό… Απλώς για να μην ξεχνιόμαστε! ΒΗΜΑτοδότης hellasforce.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook